Miso pasta Hikari červená 400 g

100 %
Stars
(6 hodnocení)

Miso je pasta z fermentovaných sójových bobů a představuje pátou chuť tzv. umami. V japonské kuchyni se používá jako ochucovadlo. V závislosti na použitých surovinách a délce fermentace se barva misa pohybuje od smetanově bílé přes žlutou a červenou až po tmavě hnědou. Liší se také chuť od nasládlé až po výrazně pikantní umami. Miso je nízkokalorické a dobře stravitelné.S touto pastou můžete připravovat různá jídla, např. lahodnou miso polévku s mořskými řasami a tofu, pastu použijte k marinování... Celý popis

Popis

Miso je pasta z fermentovaných sójových bobů a představuje pátou chuť tzv. umami. V japonské kuchyni se používá jako ochucovadlo. V závislosti na použitých surovinách a délce fermentace se barva misa pohybuje od smetanově bílé přes žlutou a červenou až po tmavě hnědou. Liší se také chuť od nasládlé až po výrazně pikantní umami. Miso je nízkokalorické a dobře stravitelné.S touto pastou můžete připravovat různá jídla, např. lahodnou miso polévku s mořskými řasami a tofu, pastu použijte k marinování masa před grilováním, do dresinků a omáček.Červená miso pasta je více aromatičtější a méně sladká než bílá varianta.
Návod k použití: miso pastu rozmíchejte v menším množství vlažné vody.
Složení: voda, sójové boby 30 %, rýže, sůl, alkohol

Výživové údaje na 100 g výrobku

Energie
842 kJ/  201 kcal

Tuky
5,8 g

  z toho nasycené mastné kyseliny
0,9 g

Sacharidy
25 g

  z toho cukry
11 g

Vláknina
4,1 g

Bílkoviny
10 g

Sůl
11,3 g

 
Hmotnost: 400 g
Země původu: Japonsko
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Hikari