odrůda: Forastero, single origin oblast: Bundibugyo farmáři: Bundikakemba Growers Cooperative Society Ltd certifikace: vykoupeno fairtrade výrobci: řemeslná ruční výroba, čokolatiéři firmy Jordi´s řemeslná výroba čokoládové hmoty: Kakaové boby se šetrně upraží při nízké teplotě po dobu nezbytně nutnou k tomu, aby se dosušily a uvolnila se z nich slupka, potom se nadrtí a odslupkují. Hlavní fází výroby řemeslné čokolády jsou hodiny až dny pozvolného mletí na kameni. Kakaová hmota se nedělí na... Celý popis
Koupit za 285 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
odrůda: Forastero, single origin
oblast: Bundibugyo
farmáři: Bundikakemba Growers Cooperative Society Ltd
certifikace: vykoupeno fairtrade
výrobci: řemeslná ruční výroba, čokolatiéři firmy Jordi´s
řemeslná výroba čokoládové hmoty: Kakaové boby se šetrně upraží při nízké teplotě po dobu nezbytně nutnou k tomu, aby se dosušily a uvolnila se z nich slupka, potom se nadrtí a odslupkují. Hlavní fází výroby řemeslné čokolády jsou hodiny až dny pozvolného mletí na kameni. Kakaová hmota se nedělí na máslo a prášek jako u průmyslové výroby. Hořké či trpké tóny, jsou-li přítomny, z hmoty postupně mletím odcházejí. Kamenné mlýny umelou hmotu na jemnost 25ti mikronů, kterou lidský jazyk ještě vnímá. Po mletí je dobré nechat čokoládu několik týdnů uležet. Pak následuje temperace, což je proces, který rozpuštěním a následných prudkým zchlazením kakaové hmoty dává čokoládě trvanlivost, hladký povrch a správný lom.
Složení:
Tmavá čokoláda (kakaové boby 77 %, třtinový cukr), kakaový prášek (7 %). Může obsahovat stopy lískových oříšků a mléka.
Směs na přípravu horkého nápoje. V 1 dcl mléka rozmícháte 4 lžičky směsi. Za stálého míchání metlou necháte svařit a mícháte, dokud se kousky čokolády zcela nerozpustí a nápoj nezhoustne. Můžete dosladit, ozdobit šlehačkou, mléčnou pěnou, popř. dochutit kořením (chilli, skořice). Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.