Tato hořčice má jemnou nasládlou chuť a nepálí. Hodí se do bramborového salátu, salátových zálivek a výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek, omáček a dresingů a marinování masa či zeleniny. Je vyráběna řemeslně a v malém objemu podle originální trapistické receptury mnichy z opatství Nový Dvůr. Tradičně, každý klášter řádu se musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Hořčice z Nového dvora je velmi... Celý popis
Koupit za 129 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Opatství Nový Dvůr Bio Hořčice Jemná 205 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
Opatství Nový Dvůr Bio Hořčice Jemná 205 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
121 Kč
Koupit za 121 Kč
Bio hořčice jemná 205 g Opatství Nový Dvůr
Doprava:
99 Kč
Skladem
120 Kč
Koupit za 120 Kč
Popis
Tato hořčice má jemnou nasládlou chuť a nepálí. Hodí se do bramborového salátu, salátových zálivek a výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek, omáček a dresingů a marinování masa či zeleniny. Je vyráběna řemeslně a v malém objemu podle originální trapistické receptury mnichy z opatství Nový Dvůr. Tradičně, každý klášter řádu se musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Hořčice z Nového dvora je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit jako „Starofrancouzská hořčice“. Vyrábí se z vybraného hořčičného semínka, které je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a dochuceno ostatními přísadami. Ochucená hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.
Parametry
Výrobce | Opatství Nový Dvůr |
Hmotnost | 205 g |