- Sušená třtinová šťáva panela je vlastně přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění melasy. Šťáva vytékající během drcení třtinových stvolů je zahušťována do úplného odpaření. Vzniklé valounky se přesívají přes jemná síta.  - Panela má jemnou konzistenci, díky které se hodí nejen do nápojů či k pečení, ale i do nepečených desertů, náplní a na kaše či palačinky. - Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002. - Sušená třtinová... Celý popis

Koupit za 62 Kč

Popis

- Sušená třtinová šťáva panela je vlastně přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění melasy. Šťáva vytékající během drcení třtinových stvolů je zahušťována do úplného odpaření. Vzniklé valounky se přesívají přes jemná síta. 

- Panela má jemnou konzistenci, díky které se hodí nejen do nápojů či k pečení, ale i do nepečených desertů, náplní a na kaše či palačinky.

- Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.

- Sušená třtinová šťáva panela je vlastně přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění melasy. Šťáva vytékající během drcení třtinových stvolů je zahušťována do úplného odpaření. Vzniklé valounky se přesívají přes jemná síta. 

- Panela má jemnou konzistenci, díky které se hodí nejen do nápojů či k pečení, ale i do nepečených dezertů, náplní a na kaše či palačinky.

- Výrobek je certifikován u kontrolní organizace ABCERT AG, registrační číslo CZ-BIO-002.

Sušená třtinová šťáva, často nazývaná také "jaggery" nebo "rapadura," je sladidlo vyrobené z odpařování šťávy z cukrové třtiny. Na rozdíl od rafinovaného cukru, který prochází rozsáhlým zpracováním a bělením, je sušená třtinová šťáva minimálně zpracována. Tento proces zahrnuje pouze vaření a odpařování šťávy, což umožňuje zachovat více přírodních živin a minerálů.

Sušená třtinová šťáva má bohatou, karamelovou chuť a tmavou barvu, která se liší podle stupně zpracování. Může obsahovat stopové množství minerálů jako je železo, vápník, hořčík a draslík, které jsou ztraceny při výrobě bílého cukru. Některé studie naznačují, že může mít nižší glykemický index než běžný cukr, což znamená, že způsobuje pomalejší a stabilnější nárůst hladiny cukru v krvi. Tento aspekt může být výhodný pro lidi hledající zdravější alternativy sladidel.

Přehled běžných sladidel a jejich glykemických indexů:

1. Rafinovaný bílý cukr (sacharóza): GI kolem 65
2. Hnědý cukr (surový cukr): GI kolem 64
3. Kokosový cukr: GI mezi 35 a 54
4. Med: GI kolem 58
5. Javorový sirup: GI kolem 54
6. Agávový sirup: GI mezi 15 a 30
7. Stevia (ve formě extraktu): GI 0 (neobsahuje kalorie ani sacharidy)
8. Erythritol: GI 0 (neobsahuje kalorie ani sacharidy)
9. Xylitol: GI kolem 7 až 13
10. Sorbitol: GI kolem 9
11. Melasová třtinová šťáva: GI kolem 55
12. Sušená třtinová šťáva (panela, jaggery nebo rapadura): GI mezi 30 a 55
13. Fruktóza: GI kolem 19
14. Datlový sirup: GI kolem 46
15. Maltodextrin: GI mezi 85 a 105

Složení: sušená třtinová šťáva BIO

Obsah: 300 g 

Země původu: Kolumbie

Průměrné nutriční hodnoty
Energetická hodnota 1650 kJ/388 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 96 g
z toho cukry 96 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,1 g

Skladujte v suchu, neskladovat na přímém slunci. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
Dovoz do ČR: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., IČ: 26875896
Zobrazit více

Parametry

Výrobce BioNebio
Hmotnost 300 g