Indický chleba Pappadums - Natural Obecné informace Pappadums jsou tenké, křupavé placky původem z Indie. Vyrábí se z čočkové nebo cizrnové mouky a jsou oblíbenou součástí indické kuchyně. Tyto křehké placky mají mírně pikantní chuť a jsou ideální jako předkrm nebo příloha k hlavním jídlům. Původ a historie Pappadums mají své kořeny v jižní Indii, kde se tradičně připravovaly v domácnostech. Postupem času se rozšířily po celém indickém subkontinentu a staly se nedílnou součástí indické gastronomie.... Celý popis
Koupit za 115 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Indický chleba Pappadums - Natural
Obecné informace
Pappadums jsou tenké, křupavé placky původem z Indie. Vyrábí se z čočkové nebo cizrnové mouky a jsou oblíbenou součástí indické kuchyně. Tyto křehké placky mají mírně pikantní chuť a jsou ideální jako předkrm nebo příloha k hlavním jídlům.
Původ a historie
Pappadums mají své kořeny v jižní Indii, kde se tradičně připravovaly v domácnostech. Postupem času se rozšířily po celém indickém subkontinentu a staly se nedílnou součástí indické gastronomie. Dnes jsou oblíbené nejen v Indii, ale i v mnoha dalších zemích světa.
Zajímavosti
Pappadums se tradičně smaží v oleji, ale lze je připravit i v mikrovlnné troubě nebo na grilu.
V některých částech Indie se pappadums podávají jako alternativa k příborům.
Existují různé varianty pappadums, včetně ochucených verzí s černým pepřem, česnekem nebo chilli.
Tipy na použití
Pappadums jsou všestranné a lze je využít mnoha způsoby:
Jako předkrm s různými dipy a omáčkami
Jako křupavá příloha k curry nebo dhal
Rozdrobené jako posypka na saláty pro přidání textury
Jako základ pro lehké "pizzy" s rajčaty a sýrem
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží pappadums čerstvé?
Při správném skladování v suchu a temnu vydrží pappadums až několik měsíců.
Jsou pappadums vhodné pro vegany?
Ano, většina pappadums je vyrobena pouze z rostlinných ingrediencí a je vhodná pro vegany.
Jak nejlépe pappadums připravit?
Nejlepší je krátce smažit v horkém oleji, dokud nezezlátnou a nezkřehnou. Trvá to obvykle jen několik sekund.
Shrnutí
Pappadums jsou tradiční indické křupavé placky, které dodají vašemu jídlu autentický nádech. Jsou lehké, chutné a všestranně použitelné. Ať už je podáváte jako předkrm, přílohu nebo je kreativně zakomponujete do svých receptů, pappadums určitě obohatí vaši kuchyni o nový rozměr indických chutí. Návod k použitíSmažení na pánvi: Do pánve dejte 2-4 cm oleje a rozpalte ho (olej má správnou teplotu když v něm okamžitě nabobtná malý kousek Pappadums), smažte Pappadums jeden po druhém po dobu 2-3 sekundy, Pappadums v horkém oleji nabobtnají, vyjměte z oleje pomocí kleští, nechte okapat na kuchňském ubrousku a podávejte; MW trouba (na 800W): Pappadums z obou stran potřete trochou rostlinného oleje, vložte do MW trouby a přikryjte kuchyňským ubrouskem, zahřívejte na vysokou teplotu po dobu 30 sekund (dokud se placka nezvětší), doba vaření se může lišit v závislosti na výkonu MW troubySloženíuradová mouka, sůl, rýžová mouka, kokosový olejAlergieMůže obsahovat stopy arašídů a ořechů.
Obecné informace
Pappadums jsou tenké, křupavé placky původem z Indie. Vyrábí se z čočkové nebo cizrnové mouky a jsou oblíbenou součástí indické kuchyně. Tyto křehké placky mají mírně pikantní chuť a jsou ideální jako předkrm nebo příloha k hlavním jídlům.
Původ a historie
Pappadums mají své kořeny v jižní Indii, kde se tradičně připravovaly v domácnostech. Postupem času se rozšířily po celém indickém subkontinentu a staly se nedílnou součástí indické gastronomie. Dnes jsou oblíbené nejen v Indii, ale i v mnoha dalších zemích světa.
Zajímavosti
Pappadums se tradičně smaží v oleji, ale lze je připravit i v mikrovlnné troubě nebo na grilu.
V některých částech Indie se pappadums podávají jako alternativa k příborům.
Existují různé varianty pappadums, včetně ochucených verzí s černým pepřem, česnekem nebo chilli.
Tipy na použití
Pappadums jsou všestranné a lze je využít mnoha způsoby:
Jako předkrm s různými dipy a omáčkami
Jako křupavá příloha k curry nebo dhal
Rozdrobené jako posypka na saláty pro přidání textury
Jako základ pro lehké "pizzy" s rajčaty a sýrem
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží pappadums čerstvé?
Při správném skladování v suchu a temnu vydrží pappadums až několik měsíců.
Jsou pappadums vhodné pro vegany?
Ano, většina pappadums je vyrobena pouze z rostlinných ingrediencí a je vhodná pro vegany.
Jak nejlépe pappadums připravit?
Nejlepší je krátce smažit v horkém oleji, dokud nezezlátnou a nezkřehnou. Trvá to obvykle jen několik sekund.
Shrnutí
Pappadums jsou tradiční indické křupavé placky, které dodají vašemu jídlu autentický nádech. Jsou lehké, chutné a všestranně použitelné. Ať už je podáváte jako předkrm, přílohu nebo je kreativně zakomponujete do svých receptů, pappadums určitě obohatí vaši kuchyni o nový rozměr indických chutí. Návod k použitíSmažení na pánvi: Do pánve dejte 2-4 cm oleje a rozpalte ho (olej má správnou teplotu když v něm okamžitě nabobtná malý kousek Pappadums), smažte Pappadums jeden po druhém po dobu 2-3 sekundy, Pappadums v horkém oleji nabobtnají, vyjměte z oleje pomocí kleští, nechte okapat na kuchňském ubrousku a podávejte; MW trouba (na 800W): Pappadums z obou stran potřete trochou rostlinného oleje, vložte do MW trouby a přikryjte kuchyňským ubrouskem, zahřívejte na vysokou teplotu po dobu 30 sekund (dokud se placka nezvětší), doba vaření se může lišit v závislosti na výkonu MW troubySloženíuradová mouka, sůl, rýžová mouka, kokosový olejAlergieMůže obsahovat stopy arašídů a ořechů.