Hořčičné semínko bílé mleté Použitá část rostliny: semeno Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světložlutá až žlutá barva Chuť: štiplavá Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje látkovou výměnu, podporuje trávení, napravuje špatnou funkci střev, stimuluje výrobu... Celý popis
Koupit za 38 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Profikoření - Hořčice bílá mletá (500g)
Doprava:
59 Kč
Skladem
38 Kč
Koupit za 38 Kč
Popis
Hořčičné semínko bílé mleté
Použitá část rostliny: semeno
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světložlutá až žlutá barva
Chuť: štiplavá
Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)
Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie.
Zdravotní účinky: Zvyšuje látkovou výměnu, podporuje trávení, napravuje špatnou funkci střev, stimuluje výrobu žluči, při revmatických bolestech.
Alergen: hořčičné semínko je alergen, může obsahovat stopové množství celeru a oxidu siřičitého
Náš tip: Skvěle se hodí i pro vegetariánské pokrmy!
Recept:
Zapékaná zelenina v cizrnovém těstě
300g cizrnové mouky, 300g zeleniny (brambory, rajčata, cuketa, mrkev), sůl, plej, kypřící prášek, 500ml vody, syrovátka, 200ml jogurtu, hořčičné semínko, cumin, kurkuma, sladká paprika, koriandr
Zeleninu nakrájíme na kostky. Koření na malý okamžik vhodíme do rozehřátého oleje a smícháme ho s cizrnovou moukou, solí a vodou, tím se vytvoří řídké těsto, kterým zalijeme zeleninu. Tuto směs nalijeme na plech nebo do remosky. Pečeme na 220 °C, 30-35 minut.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: semeno
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světložlutá až žlutá barva
Chuť: štiplavá
Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata)
Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie.
Zdravotní účinky: Zvyšuje látkovou výměnu, podporuje trávení, napravuje špatnou funkci střev, stimuluje výrobu žluči, při revmatických bolestech.
Alergen: hořčičné semínko je alergen, může obsahovat stopové množství celeru a oxidu siřičitého
Náš tip: Skvěle se hodí i pro vegetariánské pokrmy!
Recept:
Zapékaná zelenina v cizrnovém těstě
300g cizrnové mouky, 300g zeleniny (brambory, rajčata, cuketa, mrkev), sůl, plej, kypřící prášek, 500ml vody, syrovátka, 200ml jogurtu, hořčičné semínko, cumin, kurkuma, sladká paprika, koriandr
Zeleninu nakrájíme na kostky. Koření na malý okamžik vhodíme do rozehřátého oleje a smícháme ho s cizrnovou moukou, solí a vodou, tím se vytvoří řídké těsto, kterým zalijeme zeleninu. Tuto směs nalijeme na plech nebo do remosky. Pečeme na 220 °C, 30-35 minut.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | hořčičné semínko |
Hmotnost | 500 g |
Značka | Profikoření |
Forma | mleté |