Máta sušená Druh: Máta klasnatá (spearmint) Latinsky název: Mentha spicata Použitá část rostliny: listy máty klasnaté Máta klasnatá je jeden z vytrvalých druhů rodu máta, statná bylina charakteristická vysokým obsahem silic. Nejvýznamnější z obsažených silic je kromě mentholu karvon, který se kromě máty vyskytuje také v kmínu. Tyto silice jí dávají typickou mentolovou chuť a vůni. Křížením máty klasnaté s mátou vodní vzniká máta peprná. Vzhled a barva: krájené listy, šedozelené barvy Vůně a chuť:... Celý popis
Koupit za 35 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Profikoření - Máta sušená (100g)
Doprava:
59 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Popis
Máta sušená
Druh: Máta klasnatá (spearmint)
Latinsky název: Mentha spicata
Použitá část rostliny: listy máty klasnaté
Máta klasnatá je jeden z vytrvalých druhů rodu máta, statná bylina charakteristická vysokým obsahem silic. Nejvýznamnější z obsažených silic je kromě mentholu karvon, který se kromě máty vyskytuje také v kmínu. Tyto silice jí dávají typickou mentolovou chuť a vůni. Křížením máty klasnaté s mátou vodní vzniká máta peprná.
Vzhled a barva: krájené listy, šedozelené barvy
Vůně a chuť: silná aromatická mentolová vůně, lehce ostrá chuť
Použití v kuchyni: K dochucení salátů, pečeného a grilované masové pokrmy, ryby a plody moře, do dresinků, omáček, bylinkového másla, k ochucení rýže nebo kuskusu, čaje, bonbóny, sladké likéry.
Pozitivní vliv: Máta má příznivý vliv na trávicí ústrojí, proti křečím, povzbuzuje vylučování trávících šťáv, proti nadýmání, podporuje funkci jater, slinivky a žlučníku. Mentol díky pocitu chladu znecitlivuje například svědivá místa. Odvar z máty klasnaté se používá k výplachům při bolestech zubů a dásní.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Druh: Máta klasnatá (spearmint)
Latinsky název: Mentha spicata
Použitá část rostliny: listy máty klasnaté
Máta klasnatá je jeden z vytrvalých druhů rodu máta, statná bylina charakteristická vysokým obsahem silic. Nejvýznamnější z obsažených silic je kromě mentholu karvon, který se kromě máty vyskytuje také v kmínu. Tyto silice jí dávají typickou mentolovou chuť a vůni. Křížením máty klasnaté s mátou vodní vzniká máta peprná.
Vzhled a barva: krájené listy, šedozelené barvy
Vůně a chuť: silná aromatická mentolová vůně, lehce ostrá chuť
Použití v kuchyni: K dochucení salátů, pečeného a grilované masové pokrmy, ryby a plody moře, do dresinků, omáček, bylinkového másla, k ochucení rýže nebo kuskusu, čaje, bonbóny, sladké likéry.
Pozitivní vliv: Máta má příznivý vliv na trávicí ústrojí, proti křečím, povzbuzuje vylučování trávících šťáv, proti nadýmání, podporuje funkci jater, slinivky a žlučníku. Mentol díky pocitu chladu znecitlivuje například svědivá místa. Odvar z máty klasnaté se používá k výplachům při bolestech zubů a dásní.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Hmotnost | 100 g |
Značka | Profikoření |