Skořice celá Latinský název: Cinnamomum cassia Skořicovník čínský pochází z jižní Číny, postupně se ale rozšířil do Indonésie, Malajsie, na Laos, Thajsko, Vietnam i do Japonska. Rostlina může dosáhnout výšky přes 10 metrů, ale na plantážích se řeže a udržuje se na zhruba dva metry vysoký keř. Kůra této skořice je tvrdší, má hustší strukturu a jedinou vrstvu. Skořice obsahuje přírodní toxin kumarin. Použitá část rostliny: vnější kůra skořicovníku čínského Vzhled a barva: sušená kůra zavinutá do tyčinek... Celý popis
Koupit za 27 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Skořice celá 8 cm (50g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
27 Kč
Koupit za 27 Kč
Popis
Skořice celá
Latinský název: Cinnamomum cassia
Skořicovník čínský pochází z jižní Číny, postupně se ale rozšířil do Indonésie, Malajsie, na Laos, Thajsko, Vietnam i do Japonska. Rostlina může dosáhnout výšky přes 10 metrů, ale na plantážích se řeže a udržuje se na zhruba dva metry vysoký keř. Kůra této skořice je tvrdší, má hustší strukturu a jedinou vrstvu. Skořice obsahuje přírodní toxin kumarin.
Použitá část rostliny: vnější kůra skořicovníku čínského
Vzhled a barva: sušená kůra zavinutá do tyčinek 8 cm, tmavě hnědá barva, 1 tyčinka skořice váží cca 4-6g
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť
Pozitivní účinky:
má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev
pomáhá při cukrovce
má dezinfekční a antibiotické účinky
pomáhá při léčbě průjmu, nevolnosti, zvracení, plynatosti
pro zlepšení paměti a mozkové aktivity
snižuje cholesterol
působí preventivně proti srdečním onemocněním
je přírodním konzervantem, brání proti plísním, bakteriím, parazitům a zánětům
je vhodná pro lidi s cukrovkou 2.typu, snižuje hladinu cukru v krvi
je bohatá na mangan, přispívá ke zdravým kostem a správnému spalování sacharidů a tuků
má antimikrobiální účinky, chrání před infekcí
Použití:
do sladkých pokrmů, jako jsou skořicové rohlíčky, jablečné záviny, do pečiva, cukrářských výrobků
k nakládání, do marinád
do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni
skořice se přidává do svařeného vína, čajů, kávy, likérů
skořice se uplatňuje v perské a turecké kuchyni při přípravě silných polévek, drinků a sladkostí
k přípravě hojivých mastí, k parfemování oděvů
Recept:
Svařené víno
600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení
Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Latinský název: Cinnamomum cassia
Skořicovník čínský pochází z jižní Číny, postupně se ale rozšířil do Indonésie, Malajsie, na Laos, Thajsko, Vietnam i do Japonska. Rostlina může dosáhnout výšky přes 10 metrů, ale na plantážích se řeže a udržuje se na zhruba dva metry vysoký keř. Kůra této skořice je tvrdší, má hustší strukturu a jedinou vrstvu. Skořice obsahuje přírodní toxin kumarin.
Použitá část rostliny: vnější kůra skořicovníku čínského
Vzhled a barva: sušená kůra zavinutá do tyčinek 8 cm, tmavě hnědá barva, 1 tyčinka skořice váží cca 4-6g
Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť
Pozitivní účinky:
má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev
pomáhá při cukrovce
má dezinfekční a antibiotické účinky
pomáhá při léčbě průjmu, nevolnosti, zvracení, plynatosti
pro zlepšení paměti a mozkové aktivity
snižuje cholesterol
působí preventivně proti srdečním onemocněním
je přírodním konzervantem, brání proti plísním, bakteriím, parazitům a zánětům
je vhodná pro lidi s cukrovkou 2.typu, snižuje hladinu cukru v krvi
je bohatá na mangan, přispívá ke zdravým kostem a správnému spalování sacharidů a tuků
má antimikrobiální účinky, chrání před infekcí
Použití:
do sladkých pokrmů, jako jsou skořicové rohlíčky, jablečné záviny, do pečiva, cukrářských výrobků
k nakládání, do marinád
do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni
skořice se přidává do svařeného vína, čajů, kávy, likérů
skořice se uplatňuje v perské a turecké kuchyni při přípravě silných polévek, drinků a sladkostí
k přípravě hojivých mastí, k parfemování oděvů
Recept:
Svařené víno
600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení
Červené víno nalijeme do hrnce, ohřejeme společně se skořicí a hřebíčkem, ale nevaříme. Nahřejeme sklenice na víno, vložíme do nich 2 kostky cukru a zalijeme ho 2 lžícemi rumu. Horké víno přecedíme a nalijeme ho do připravených sklenic. Z pomerančové kůry můžeme vytvořit spirálky a sklenice jimi ozdobíme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | skořice |
Hmotnost | 50 g |
Značka | Profikoření |
Forma | celé |