Kombucha Tulsi ( Bazalka posvátná ) Tulsi neboli bazalka posvátná propůjčuje nápoji hutnou bylinnou až zemitou chuť s nádechem tajemna. Je to královna ajurvédských bylin, její zdravotní účinky jsou známy po tisíce let. Díky její hutné chuti je vhodná k mixologii či pro každého, kdo hledá intenzivní chuťový zážitek. OSVĚŽENÍ A HYDRATACE S CHUTÍ Díky speciálně vyšlechtěné mikrobiální kultuře s vyšším obsahem bakterií mléčného kvašení není naše kombucha provázena typickou octovou pachutí ale pouze... Celý popis

Koupit za 79 Kč

Popis

Kombucha Tulsi ( Bazalka posvátná )
Tulsi neboli bazalka posvátná propůjčuje nápoji hutnou bylinnou až zemitou chuť s nádechem tajemna. Je to královna ajurvédských bylin, její zdravotní účinky jsou známy po tisíce let. Díky její hutné chuti je vhodná k mixologii či pro každého, kdo hledá intenzivní chuťový zážitek.

OSVĚŽENÍ A HYDRATACE S CHUTÍ
Díky speciálně vyšlechtěné mikrobiální kultuře s vyšším obsahem bakterií mléčného kvašení není naše kombucha provázena typickou octovou pachutí ale pouze svěží chutí obsažených čajů a bylin.

Přírodní perlení navíc zdůrazňuje chuťové prvky a zároveň není tak agresivní jako u nápojů sycených CO2. Kombinace těchto parametrů je zárukou gurmánského chuťového zážitku, který Vás příjemně osvěží v horkých letních dnech a hydratuje kdykoliv potřebujete!
ZDRAVÝ STŘEVNÍ MIKROBIOM
Fermentované potraviny přirozeně obohacují náš mikrobiom díky obsahu zdraví prospěšných mikrobiálních kultur.

Kombucha obsahuje miliardy těchto bakterií a kvasinek, které pomáhají udržovat zdravou mikrobiální symbiózu ve střevech, pomáhají v boji s patogeny a celkově napomáhají zdraví střevní mikroflóry.
ENERGIE A VITALITA
Čaj je sám o sobě bohatý na ergogenní látky, které napomáhají bdělosti, koncentraci a využití energického potenciálu.

Fermentací se využití těchto látek až několikanásobně zvyšuje a proto se po užití kombuchy můžete citít energičtěji a to bez rizika výkyvů a “dojezdu” jako u kávy či na kofeinu založené směsi.
POSÍLENÍ IMUNITY A CELKOVÉHO ZDRAVÍ
Kombucha obsahuje velice komplexní soubor látek napomáhající zdraví organismu. Za krátký výčet můžeme zmínit: Bakteriální kultury (Lactobacillus;B.coagulans apod.), kvasinky (Sacharomyces), antioxidanty (katechiny a polyfenoly), organické kyseliny (kys. octová, glukonová, glukoronová apod.), aktivní enzymy a nezanedbatelné množství vitamínu (vit. B12,B6, vit.C apod.).

Z pohledu legislativy bohužel nemůžeme sdílet zdravotní účinky, které Vám tyto látky mohou přinášet ale je zřejmé, že jejich komplex může napomáhat k normánímu fungování imunity a plnohodnotnému zdraví!
NÍZKÝ KALORICKÝ OBSAH
I když je jednou ze základních surovin pro výrobu kombuchy cukr, v naší kombuše je jeho obsah natolik nízký, že výsledný nápoj může užívat označení “nízký kalorický obsah”.

Navíc veškerý obsažený cukr je při kvašení enzymaticky rozložen na lehce stravitelné monosacharidy glukózu a fruktózu.

Jelikož naše kombucha není založena na cukernaté chuti ale na kvalitním čajovém fermentu, patříme mezi výrobce s nejnižšími obsahy cukrů vůbec!
NEPASTERIZOVANÝ ŽIVÝ PRODUKT
Aby si kombucha zachovala maximum nutričních látek a živých probiotik, produkt striktně nepasterizujeme, nefiltrujeme a udržujeme jej aktivní až do okamžiku spotřeby. Proto je na rozdíl od pasterizovaných či jinak konzervovaných produktů nutné naši kombuchu uchovávat v lednici, aby se zpomalila aktivita mikroorganismů a nápoj si tak udržel stabilní senzorické vlastnosti.

Díky absenci vysokých teplot, konzervaci či filtrací v produktu najdete velké množství biodostupných látek v jejich nejpřirozenější podobě. Z tohoto pohledu splňuje naše kombucha označení RAW a je mistrovským dílem na poli “živých” potravin.
  Přednosti tohoto produktu:  

- nefiltrovaný, nepasterizovaný a živý produkt - konkurenční produkty často nápoj konzervují ať již teplotou, tlakovou metodu či dalšími způsoby aby prodloužili jeho trvanlivost, umožnili distribuci bez nutnosti chlazení apod. - všechny tyto metody však poškozují živou kulturu produktu a tedy zničí hlavní zdravotní benefity produktu - náš produkt je bez podobných zásahů a proto si udržuje přirozenou "živost" a vysoký obsah probiotik v každé lahvi

- přírodní perlivost - díky dlouhému zrání produktu (celkem 6 týdnů) vzniká v produktu přírodní perlení jako proces sekundární fermentace, které je výrazně jemnější než sycení CO2 a podtrhuje chuť celého produktu

- unikátní chuť - vyšlechtěný poměr mikrobiálních kultur a poctivý výrobní proces dává produktu jedinečnou osvěžující chuť, která vyniká nad běžným zpracováním kombuchy, která bývá často mdlá a octová. Projekt Kombucha přichází s chutí, která je s oblibou vyhledávána i mainstreamovým zákazníkem

- baleno ve skle - ve všech výrobních procesech se snažíme o ekologickou udržitelnost a proto i výsledný produkt je balen ve skle, nikoliv v plastu

- nízký obsah cukru - krom toho, že je cukr v nápoji rozkládán při fermentaci, náš nápoj se s celkovým obsahem může řadit legislativou do kategorie nápojů s nízkým obsahem cukru 
  Produkt je vhodný pro všechny orientované na

- Obohacení stravy o životabudič.
- Posílení energetické hladiny.
- Stav trávícího traktu.
- Obranyschopnost.
Použití
Neprotřepávat, doporučujeme pít vychlazené, usazeniny na dně nejsou závada.
Upozornění
Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Vhodné pro veganskou stravu. Skladujte na suchém místě mimo dosah dětí.

Tento produkt je živá kultura, tudíž rychle podléhá zkáze a při pokojové teplotě nevydrží více než 48 h. Proto je u tohoto produktu možná jen platba předem a při nevyzvednutí zásilky nezasíláme nové zboží.

Složení

Nálev ze zeleného čaje a tulsi 96 % (pitná voda, zelený čaj, tulsi) cukr, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení.
Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2%).
Balení
330 ml 
  Jemně perlivý nápoj z kombuchy.
Zobrazit více

Parametry

Značka Projekt Kombucha
Objem 0.00033 l