Kuskus je těstovina. Vyrábí se z krupice, nejčastěji z bílé pšeničné krupice případně celozrnné špaldové krupice, ale i z ječmene, prosa, nebo luštěnin. Kuskus je maximálně univerzální surovina. Můžete s ním v kuchyni kouzlit, doslova za pár minut. Kuskus se nemusí vařit, stačí zalít horkou vodou a pod pokličkou nechat dojít. To je jeho hlavní přednost, ušetří vám spoustu času. Kuskus je lehký a velmi dobře přijímá chutě a vůně. Můžete jej připravit nejběžnějším způsobem zalitím horkou vodou.... Celý popis
Koupit za 44 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Provita KUSKUS 500g
Doprava:
35 Kč
44 Kč
Koupit za 44 Kč
Kuskus bílý 500g PROVITA
Doprava:
36 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Popis
Kuskus je těstovina. Vyrábí se z krupice, nejčastěji z bílé pšeničné krupice případně celozrnné špaldové krupice, ale i z ječmene, prosa, nebo luštěnin.
Kuskus je maximálně univerzální surovina. Můžete s ním v kuchyni kouzlit, doslova za pár minut. Kuskus se nemusí vařit, stačí zalít horkou vodou a pod pokličkou nechat dojít. To je jeho hlavní přednost, ušetří vám spoustu času.
Kuskus je lehký a velmi dobře přijímá chutě a vůně. Můžete jej připravit nejběžnějším způsobem zalitím horkou vodou. Zkuste jej ale zalít vývarem, nebo napůl vodou a výpekem z masa, šťávou ze zeleniny. Můžete jej zalít i jakýmkoliv rostlinným mlékem a připravit kuskus nasladko.
Původem je kuskus tradiční severoafrické jídlo. Jméno kuskus je převzaté z arabštiny. Kuskus bílý je nejběžnější. Vybrat si můžete i celozrnnou variantu, nebo kuskus v biokvalitě.
Použití kuskusu?
Použijte jako přílohu, střídejte s rýží, bulgurem.
Použijte do rizota, do zapečených jídel, do směsí z jedné pánve.
Kuskus s masem, zeleninou, luštěninami.
Kuskus do salátu s čerstvou i tepelně upravenou zeleninou, do polévky.
Kuskus nasladko do dezertů, jako korpus, do sušenek, na nepečené cukroví, do různých ochucených kuliček. Také do kaše, do nákypů lívanců a dalších dobrot.
Jak připravit kuskus?
Jak kuskus připravíte krok po kroku si přečtěte v našem článku „Jak uvařit kuskus?“, kde najdete i fotopostup.
Kuskus je realitvně neutrální chuti, nebojte se přidat koření, bylinky, strouhaný sýr ...
Složení
hrubá pšeničná krupice
Alergeny Lepek
Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Kuskus je maximálně univerzální surovina. Můžete s ním v kuchyni kouzlit, doslova za pár minut. Kuskus se nemusí vařit, stačí zalít horkou vodou a pod pokličkou nechat dojít. To je jeho hlavní přednost, ušetří vám spoustu času.
Kuskus je lehký a velmi dobře přijímá chutě a vůně. Můžete jej připravit nejběžnějším způsobem zalitím horkou vodou. Zkuste jej ale zalít vývarem, nebo napůl vodou a výpekem z masa, šťávou ze zeleniny. Můžete jej zalít i jakýmkoliv rostlinným mlékem a připravit kuskus nasladko.
Původem je kuskus tradiční severoafrické jídlo. Jméno kuskus je převzaté z arabštiny. Kuskus bílý je nejběžnější. Vybrat si můžete i celozrnnou variantu, nebo kuskus v biokvalitě.
Použití kuskusu?
Použijte jako přílohu, střídejte s rýží, bulgurem.
Použijte do rizota, do zapečených jídel, do směsí z jedné pánve.
Kuskus s masem, zeleninou, luštěninami.
Kuskus do salátu s čerstvou i tepelně upravenou zeleninou, do polévky.
Kuskus nasladko do dezertů, jako korpus, do sušenek, na nepečené cukroví, do různých ochucených kuliček. Také do kaše, do nákypů lívanců a dalších dobrot.
Jak připravit kuskus?
Jak kuskus připravíte krok po kroku si přečtěte v našem článku „Jak uvařit kuskus?“, kde najdete i fotopostup.
Kuskus je realitvně neutrální chuti, nebojte se přidat koření, bylinky, strouhaný sýr ...
Složení
hrubá pšeničná krupice
Alergeny Lepek
Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Parametry
Výrobce | Provita |
Bio | ne |