Jedná se o velmi ranou tyčkovou odrůdu rajčete. Tato odrůda patří mezi tradiční české druhy rajčat. Lze ji pěstovat ve venkovních záhonech či ve skleníku, a je možné ji taktéž pěstovat jako keříčkovou bez vyvazování. Plody jsou spíše menší, s hmotností do 55 g. Jejich barva je v době zralosti jasně červená. Plody jsou odolné vůči popraskání. Chuť je plná, sladká a rajčátka jsou velmi dobrým doplňkem při přípravě pokrmů studené kuchyně. Využít je můžete i k přímé konzumaci či tepelnému zpracování.... Celý popis
Koupit za 31 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Jedná se o velmi ranou tyčkovou odrůdu rajčete. Tato odrůda patří mezi tradiční české druhy rajčat. Lze ji pěstovat ve venkovních záhonech či ve skleníku, a je možné ji taktéž pěstovat jako keříčkovou bez vyvazování.
Plody jsou spíše menší, s hmotností do 55 g. Jejich barva je v době zralosti jasně červená. Plody jsou odolné vůči popraskání.
Chuť je plná, sladká a rajčátka jsou velmi dobrým doplňkem při přípravě pokrmů studené kuchyně. Využít je můžete i k přímé konzumaci či tepelnému zpracování.
Doba zrání je přibližně 70 dní.
S předpěstováním semen můžete začít již od února do dubna. Ideální hloubka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčení je obvykle 1–2 týdny. Tato doba ale může být i delší. Během klíčení je nutné udržovat teplo.
Přibližně od poloviny května je možné přemístit rostliny ven (v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky). Ideální spon je 80 x 50 cm. Konečné stanoviště pro růst by mělo být teplé, slunečné a dobře chráněné, se středně těžkou půdou, bohatě zásobenou humusem.
Substrát doporučujeme používat speciální pro rajčata a papriky, a to vždy spařený. Zeminu lze propařit např. v mikrovlnné troubě. Během růstu plodů je důležitá pravidelná závlaha a dostatečný přísun živin. K hnojení můžeme používat např. kristalon pro rajčata a papriky.
Plody jsou spíše menší, s hmotností do 55 g. Jejich barva je v době zralosti jasně červená. Plody jsou odolné vůči popraskání.
Chuť je plná, sladká a rajčátka jsou velmi dobrým doplňkem při přípravě pokrmů studené kuchyně. Využít je můžete i k přímé konzumaci či tepelnému zpracování.
Doba zrání je přibližně 70 dní.
S předpěstováním semen můžete začít již od února do dubna. Ideální hloubka výsevu je 0,5 cm. Doba klíčení je obvykle 1–2 týdny. Tato doba ale může být i delší. Během klíčení je nutné udržovat teplo.
Přibližně od poloviny května je možné přemístit rostliny ven (v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky). Ideální spon je 80 x 50 cm. Konečné stanoviště pro růst by mělo být teplé, slunečné a dobře chráněné, se středně těžkou půdou, bohatě zásobenou humusem.
Substrát doporučujeme používat speciální pro rajčata a papriky, a to vždy spařený. Zeminu lze propařit např. v mikrovlnné troubě. Během růstu plodů je důležitá pravidelná závlaha a dostatečný přísun živin. K hnojení můžeme používat např. kristalon pro rajčata a papriky.