Sushi rýže Royal Tiger Premium 10kg Sushi rýže Royal Tiger Premium Quality ve výkonném úsporném 10kg balení. Vynikající lepivá rýže typu short grain pro pokrmy asijské kuchyně - nejvyšší kvalita značky Royal Tiger. Středně zrnitá bílá rýže s praskaným zrnem je bezchybnou volbou pro japonské sushi a korejský gimbap. Po správném uvaření se stává nadýchaným, lepkavým a jemně krémovým a navíc získává atraktivní lesk, díky kterému vypadá skvěle na talíři. Na rozdíl od rýže s velmi krátkým zrnem je však... Celý popis
Koupit za 799 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
97 %
Royal Tiger Rýže na sushi 10 kg
Doprava:
zdarma
Skladem
799 Kč
Koupit za 799 Kč
Popis
Sushi rýže Royal Tiger Premium 10kg
Sushi rýže Royal Tiger Premium Quality ve výkonném úsporném 10kg balení.
Vynikající lepivá rýže typu short grain pro pokrmy asijské kuchyně - nejvyšší kvalita značky Royal Tiger. Středně zrnitá bílá rýže s praskaným zrnem je bezchybnou volbou pro japonské sushi a korejský gimbap. Po správném uvaření se stává nadýchaným, lepkavým a jemně krémovým a navíc získává atraktivní lesk, díky kterému vypadá skvěle na talíři. Na rozdíl od rýže s velmi krátkým zrnem je však méně náchylný k rozvaření a dobře si zachovává svou přirozenou strukturu.
S přídavkem trochy malty a kvalitní nori se již během chvilky promění v lahodné makizushi válečky, formální nigiri a efektní uramaki. Skvěle poslouží i jako doplněk k dalším orientálním pokrmům, jako jsou vydatné misky poké bowl a donburi, aromatické, osmažené kimchi bokkeumbap, sladko-suché japonské kari nebo komplexní narychlo, povzbuzující ochazuke.
Jak připravit nejlepší rýži na sushi?
Ingredience na 6-8 porcí:
- 500 g rýže Royal Tiger
- 600 ml vody
- kus kombu (rozměry cca. 4 x 4 cm)
- 150 ml rýžového octa
- 60 g cukru
- 5 g soli
Způsob přípravy:
Odměřenou porci rýže nasypeme do velké misky a několikrát propláchneme v chladné vodě, dokud nebude průzračná. Omytou rýži zalijeme čistou studenou vodou a necháme 30 minut namočit. Poté scedíme, přendáme do hrnce, zalijeme odměřenou porcí čerstvé, studené vody a navrch položíme kombu.
Vše společně ohřejeme na středním ohni k uvaření. Prvních 5 minut vaříme rýži s přídavkem kombu. Po uplynutí této doby řasy vyjmeme, snížíme plamen na nejmenší a vaříme pod pokličkou dalších 8 minut. Mezitím je třeba připravit maltu. V malém hrnci tedy kombinujeme ocet, cukr a sůl. Ohřejeme na mírném ohni do úplného rozpuštění suchých surovin. Necháme vychladnout.
Uvařenou rýži sundáme z hořáku a necháme pod pokličkou dalších 10 minut. Poté jej přendáme do vodou navlhčeného hangiri nebo jiné nádoby s velkou plochou, polijeme octovou maltou a jemně promícháme, aby nedošlo k poškození zrn. Po vychladnutí na pokojovou teplotu je rýže připravena k tvarování. :)
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: EU
Složení:
Prémiová rýže 100%
Nutriční hodnoty (ve 100g/100ml)
- Energetická hodnota: 1480kJ/349kcal
- Tuky: 1,1g
- Sacharidy: 78g
- *z toho cukry: 0,1g
- Bílkoviny: 6g
- Sůl: 0g
*z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Sushi rýže Royal Tiger Premium Quality ve výkonném úsporném 10kg balení.
Vynikající lepivá rýže typu short grain pro pokrmy asijské kuchyně - nejvyšší kvalita značky Royal Tiger. Středně zrnitá bílá rýže s praskaným zrnem je bezchybnou volbou pro japonské sushi a korejský gimbap. Po správném uvaření se stává nadýchaným, lepkavým a jemně krémovým a navíc získává atraktivní lesk, díky kterému vypadá skvěle na talíři. Na rozdíl od rýže s velmi krátkým zrnem je však méně náchylný k rozvaření a dobře si zachovává svou přirozenou strukturu.
S přídavkem trochy malty a kvalitní nori se již během chvilky promění v lahodné makizushi válečky, formální nigiri a efektní uramaki. Skvěle poslouží i jako doplněk k dalším orientálním pokrmům, jako jsou vydatné misky poké bowl a donburi, aromatické, osmažené kimchi bokkeumbap, sladko-suché japonské kari nebo komplexní narychlo, povzbuzující ochazuke.
Jak připravit nejlepší rýži na sushi?
Ingredience na 6-8 porcí:
- 500 g rýže Royal Tiger
- 600 ml vody
- kus kombu (rozměry cca. 4 x 4 cm)
- 150 ml rýžového octa
- 60 g cukru
- 5 g soli
Způsob přípravy:
Odměřenou porci rýže nasypeme do velké misky a několikrát propláchneme v chladné vodě, dokud nebude průzračná. Omytou rýži zalijeme čistou studenou vodou a necháme 30 minut namočit. Poté scedíme, přendáme do hrnce, zalijeme odměřenou porcí čerstvé, studené vody a navrch položíme kombu.
Vše společně ohřejeme na středním ohni k uvaření. Prvních 5 minut vaříme rýži s přídavkem kombu. Po uplynutí této doby řasy vyjmeme, snížíme plamen na nejmenší a vaříme pod pokličkou dalších 8 minut. Mezitím je třeba připravit maltu. V malém hrnci tedy kombinujeme ocet, cukr a sůl. Ohřejeme na mírném ohni do úplného rozpuštění suchých surovin. Necháme vychladnout.
Uvařenou rýži sundáme z hořáku a necháme pod pokličkou dalších 10 minut. Poté jej přendáme do vodou navlhčeného hangiri nebo jiné nádoby s velkou plochou, polijeme octovou maltou a jemně promícháme, aby nedošlo k poškození zrn. Po vychladnutí na pokojovou teplotu je rýže připravena k tvarování. :)
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: EU
Složení:
Prémiová rýže 100%
Nutriční hodnoty (ve 100g/100ml)
- Energetická hodnota: 1480kJ/349kcal
- Tuky: 1,1g
- Sacharidy: 78g
- *z toho cukry: 0,1g
- Bílkoviny: 6g
- Sůl: 0g
*z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
Parametry
| Hmotnost | 10020 g |