Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky, česnek, římský kmín a koriandr. Harissa se používá k přípravě ostrých omáček podávaných k pečenému masu a zelenině. Při tradiční přípravě stačí smíchat s olivovým olejem do chuťově velmi pestré pasty. Harissa je vhodná také k dodání ostré chuti omáčkám, pečenému masu a zelenině nebo k přípravě masa na grilování. Netradiční jogurtový dip s Harissou a ndash; potřebujeme: 2 polévkové... Celý popis
Koupit za 215 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Salvia Paradise Harissa 500 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
215 Kč
Koupit za 215 Kč
Salvia Paradise Harissa 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
215 Kč
Koupit za 215 Kč
Salvia Paradise Harissa 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
215 Kč
Koupit za 215 Kč
Salvia Paradise Harissa 500 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
213 Kč
Koupit za 213 Kč
Harissa - směs koření 500g Salvia Paradise
Doprava:
49 Kč
209 Kč
Koupit za 209 Kč
Popis
Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky, česnek, římský kmín a koriandr.
Harissa se používá k přípravě ostrých omáček podávaných k pečenému masu a zelenině. Při tradiční přípravě stačí smíchat s olivovým olejem do chuťově velmi pestré pasty. Harissa je vhodná také k dodání ostré chuti omáčkám, pečenému masu a zelenině nebo k přípravě masa na grilování.
Netradiční jogurtový dip s Harissou a ndash; potřebujeme:
2 polévkové lžíce směsi koření Harissa;
2 polévkové lžíce olivového oleje;
1 kelímek bílého řeckého jogurtu;
citronová šťáva podle chuti;
sůl podle chuti.
Postup: Harissu smícháme s olivovým olejem na pastu, kterou následně smícháme se zakysanou smetanou. Pastu doporučujeme přidávat po částech tak, aby vám pálivost výsledného dipu vyhovovala. Nakonec dochutíme šťávou z citronu a solí.
Kořenící přípravek
Harissa se používá k přípravě ostrých omáček podávaných k pečenému masu a zelenině. Při tradiční přípravě stačí smíchat s olivovým olejem do chuťově velmi pestré pasty. Harissa je vhodná také k dodání ostré chuti omáčkám, pečenému masu a zelenině nebo k přípravě masa na grilování.
Netradiční jogurtový dip s Harissou a ndash; potřebujeme:
2 polévkové lžíce směsi koření Harissa;
2 polévkové lžíce olivového oleje;
1 kelímek bílého řeckého jogurtu;
citronová šťáva podle chuti;
sůl podle chuti.
Postup: Harissu smícháme s olivovým olejem na pastu, kterou následně smícháme se zakysanou smetanou. Pastu doporučujeme přidávat po částech tak, aby vám pálivost výsledného dipu vyhovovala. Nakonec dochutíme šťávou z citronu a solí.
Kořenící přípravek
Parametry
Výrobce | Salvia Paradise |
Značka | Salvia Paradise |