Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Salvia Paradise Kari indické 100 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč

Salvia Paradise Kari indické 100 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč

Salvia Paradise Kari indické 100 g
Doprava:
48 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč

Kari indické 100g Salvia Paradise
Doprava:
56 Kč
84 Kč
Koupit za 84 Kč
Popis
Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.
Kuře s rýží na kari a ndash; na dvě porce potřebujeme:
1 a ndash;2 ks kuřecích prsou a ndash; dle velikosti,
a frac12; šálku dlouhozrnné rýže,
1 šálek kuřecího vývaru,
1 a ndash;1,5 lžíce kari indického,
a frac12; lžíce mletého chilli,
3 lžíce sekané cibule,
2 lžíce mletého česneku,
a frac12; lžíce sekané červené papriky.
Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.
Kuře s rýží na kari a ndash; na dvě porce potřebujeme:
1 a ndash;2 ks kuřecích prsou a ndash; dle velikosti,
a frac12; šálku dlouhozrnné rýže,
1 šálek kuřecího vývaru,
1 a ndash;1,5 lžíce kari indického,
a frac12; lžíce mletého chilli,
3 lžíce sekané cibule,
2 lžíce mletého česneku,
a frac12; lžíce sekané červené papriky.
Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.
Parametry
Výrobce | Salvia Paradise |
Značka | Salvia Paradise |
Druh koření | kari |