Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody a ndash; chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq). Sumah vyniká svojí temně červenou barvou a kyselou chutí. Je součástí turecké a arabské kuchyně, kde se používá na rožněná masa, do kebabů, salátů, jogurtových dippů, ale i luštěnin. Sumah díky své kyselé chuti v receptech nahrazuje... Celý popis
Koupit za 94 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Salvia Paradise Sumah - škumpa mletá 120 g
Doprava:
48 Kč
Skladem
94 Kč
Koupit za 94 Kč
90 %
Salvia Paradise Sumah - škumpa mletá 120 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
94 Kč
Koupit za 94 Kč
93 %
Salvia Paradise Sumah - škumpa mletá 120 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
94 Kč
Koupit za 94 Kč
98 %
Salvia Paradise Sumah škumpa mletá 120 g
Doprava:
56 Kč
88 Kč
Koupit za 88 Kč
Popis
Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody a ndash; chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).
Sumah vyniká svojí temně červenou barvou a kyselou chutí. Je součástí turecké a arabské kuchyně, kde se používá na rožněná masa, do kebabů, salátů, jogurtových dippů, ale i luštěnin. Sumah díky své kyselé chuti v receptech nahrazuje ocet.
Sumah vyniká svojí temně červenou barvou a kyselou chutí. Je součástí turecké a arabské kuchyně, kde se používá na rožněná masa, do kebabů, salátů, jogurtových dippů, ale i luštěnin. Sumah díky své kyselé chuti v receptech nahrazuje ocet.
Parametry
| Výrobce | Salvia Paradise |
| Značka | Salvia Paradise |