Carolina Reaper - světový rekordman s 3 006 330 SHU! Oficiálně nejpálivější papřička planety ověřená mexickou studií z prosince 2018. Semena chilli papriky Carolina Reaper Paprika Carolina Reaper je nejpálivější dostupnou odrůdou na trhu. Vědecká studie z roku 2018, vedená mexickými vědci v Meridě, analyzovala hodnotu pálivosti na úrovni 3 006 330 SHU na jimi pěstovaném vzorku Caroliny Reaper. Takže i Vy máte šanci na pěstování nejpálivějšího chilli! Pokud si od nás necháte poradit. Semena Caroliny... Celý popis
Koupit za 50 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
98 %
Semena Carolina Reaper HP22B
Doprava:
70 Kč
Skladem
50 Kč
Koupit za 50 Kč
Popis
Carolina Reaper - světový rekordman s 3 006 330 SHU! Oficiálně nejpálivější papřička planety ověřená mexickou studií z prosince 2018.
Semena chilli papriky Carolina Reaper
Paprika Carolina Reaper je nejpálivější dostupnou odrůdou na trhu. Vědecká studie z roku 2018, vedená mexickými vědci v Meridě, analyzovala hodnotu pálivosti na úrovni 3 006 330 SHU na jimi pěstovaném vzorku Caroliny Reaper. Takže i Vy máte šanci na pěstování nejpálivějšího chilli! Pokud si od nás necháte poradit.
Semena Caroliny Reaper, která jsou u nás na prodej, pochází z izolovaného pěstování. Papričky pěstované pro osivo vždy obývají jeden skleník, aby nedošlo k nechtěnému přenosu pylu z jiné odrůdy. Carolinu Reaper pěstujeme z původně originálních semen, která zcela upřímně měla velmi nízkou kvalitu. Z většiny vyrostlo něco zcela jiného, takže po prvním roce pěstování jsme měli v ruce pouze zdroj semen z rostlin, které plodily identické papriky o velikosti vlašského ořechu a s průměrnou hmotností pod 5 gramů. Je to velmi lehká, slabostěnná odrůda.
Historie odrůdy Carolina Reaper
Kdy byla paprička Carolina Reaper představena?
Jak se Carolina Reaper pomalu dostávala na světlo světa? Po mnoho let se v médiích spekulovalo o nové velmi pálivé, ne-li dokonce nejpálivější chilli papričce. V diskuzních fórech bylo možné zhlédnout fotografie papričky pod kódovým označením HP22B, která dle mnohých diskutujících chilli nadšenců velmi připomíná papričku 7 Pod Primo.
HP22B opravdu velmi připomíná svým vzrůstem i stavbou práce 7 Pod Primo, která je také tak bachratá s miniškorpioním ocáskem. Možná i proto se bylo občas možné dočíst o tom, že se zcela jistě jedná o podvod.
Zlom nastal 27.8.2012, kdy pěstitel Ed Currie světu oznámil, že vyšlechtil novou nejpálivější chilli papričku jménem Carolina Reaper. K publikování v Guinnessově knize rekordů došlo dne 19.11.2013.
Kdo stojí za největší pálivkou Carolina Reaper?
Ed Currie, majitel americké firmy PuckerButt Pepper Company, původním povoláním burzovní makléř u společnosti Wells Fargo. Více jak deset let se věnoval pěstování chilli papriček jako koníčku, aby ho následně mohl „přetavit" na regulérní podnikání.
"Srdce vám začne bušit a začnete se potit. Může se také dostavit třes a zvracení. Jakmile se ale látka kapsaicin, která papričkám dodává onu pálivost, jednou dostane do krevního oběhu a posléze i do mozku, uvolní stejné endorfiny jako narkotika. Proto se budete cítit jako v euforii," popsal Currie pro rádio WFAE stav po požití extrémně pálivé papričky.
Proč právě HP22B?
Co přesně znamená toto „kódové" označení? Ed Currie při šlechtění pracoval s vyšším počtem rostlin, které si značil podle své logiky. Takže doslovně se jedná o higher power, pot number 22, plant B. V překladu vyšší moc (síla) plod číslo 22, rostlina B.
Slovní spojení "higher power" používají v Americe též úspěšně vyléčení alkoholici. S těmi to v tomto případě nemá zřejmě nic společného, pravdou ovšem je, že Ed se úspěšně vyléčil z rakoviny, což přisuzuje i blahodárnému vlivu chilli papriček.
Jak moc je paprička Carolina Reaper pálivá?
Vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s elektrochemickou detekcí (HPLC-ED) byla v papričce Carolina Reaper analyzována koncentrace kapsaicinu.
První oficiální měření:
1 569 300 SHU (Guinness 19.11.2013)
Druhý zápis Guinness:
1 641 183 SHU (11.8.2017)
Mexická studie 2018:
3 006 330 SHU (dosud nepřekonáno)
Srovnání s Habanero Red:
925% pálivější
Charakteristika:
Okamžitá a dlouhotrvající pálivost
⚠️ Zajímavý fakt: Měsíc po druhém zápisu – 19.9.2017 je na Youtube kanálu First we feast uveřejněno video s omáčkou HOT ONCE The Last Dab, která má obsahovat Pepper X s pálivostí 3,18 mil. SHU. Pokud hledáte zrod urban legend „Pepper X s 3,18 mil. SHU", tak je to právě tady. Ta hodnota se mimochodem nikdy oficiálně nepotvrdila.
Vědecká studie: "Behavior of the Hottest Chili Peppers in the World Cultivated in Yucatan, Mexico" publikovaná v prosinci 2018 mexickými vědci ze Scientific and Technological Park of Yucatan in Sierra Papacal, Merida, Yucatan, México.
Charakteristika plodu
Velikost Délka: 4 cm Šířka: 3 cm Hmotnost: cca 4 g
Tvar Netradiční, připomíná vlašský ořech s extrémně hrbolatou pokožkou a výčnělky
Barva Nezralý: tmavě zelená Zralý: tmavě červená
Povrch Extrémně hrbolatý s mnoha výstupky, složitá pokožka se spoustou prolapsů
Plod Caroliny Reaper definuje členitá, složitá pokožka se spoustou prolapsů a výčnělků, některé papričky mají i škorpioní ocásek. Originální Carolina Reaper je velmi malá, jako vlašský ořech s extrémně hrbolatou pokožkou. Nejpodobnější je k odrůdě 7 Pot Primo.
Chuť a aroma: Znakem extrémně pálivé chilli papričky je po ochutnání prvotní pocit silné hořkosti. Má ovocné a citrusové tóny, ale především dominuje hořkost, bolest, pot a slzy. Jedná se o suchou papričku s papírovou stěnou.
Jak vypadá rostlina?
Habitus Rozkošatělá rostlina se zelenými stonky
Listy Střední až drobnější velikost, zelená barva, typický tvar pro Capsicum Chinense
Květy Bílé květy, až 6 květů na uzel
Výnosnost Vysoká - až 150 plodů na rostlinu
Nároky na pěstování Carolina Reaper
⏱️ Klíčení
Doba klíčení 5-14 dní (průměrně 10 dní)
Optimální teplota 28°C po celou dobu klíčení
⚠️ Zcela zásadní je zajištění výsevní teploty v rozmezí 25-30°C po celou dobu klíčení! Vysévá se přímo do substrátu nebo rašelinové tablety.
? Vegetační doba
Od výsevu k prvním plodům: 130 dní
☀️ Podmínky pěstování
Světlo:
Plné slunce (8+ hodin denně)
Doporučené místo:
Skleník (nejlepší), foliovník, venku v teplých oblastech u jižní zdi
Minimální teplota:
15°C (pod touto teplotou rostlina stojí)
Optimální teplota:
25°C
Maximální teplota:
30°C (nad touto teplotou je mrtvý čas)
Obtížnost:
Střední (vyžaduje základní znalosti)
? Zalévání
Papriky se zalévají vždy podle situace. Extrémně moc záleží na zemině, zda je těžká jílovitá nebo lehká humózní, písčitá. Neexistuje při pěstování paprik jeden univerzální postup. Vy si musíte svůj postup vypozorovat, ověřit na základě vašich podmínek.
Cílem je, aby se rostlina papriky nedostala do vodního stresu, kde už vidíte svěšené listy. Při dešti a chladu papriky vodu i několik dní nepotřebují, stejně tak na konci sezóny. V průběhu léta lze Carolinu Reaper zalévat i několikrát během dne. Nejlépe odstátou dešťovou vodou.
? Hnojení
Jak často: 1x týdně
Na kořen: roztok Chilli Focusu
Na list: roztok Harmonie vápníku
Obě hnojiva obsahují mikroprvky, zásadní složky pro optimální vývoj rostliny, vývoj pálivých složek a na celkový výnos. Bez profesionálního hnojiva může dojít i ke slizni sladkých chilli paprik. Výživa je základ.
⚠️ Na co si dát pozor
Při výsevu: kolísání teplot, nedostatek nebo přebytek vody
Nikdy neprovádět výsev za oknem nebo u radiátoru - nefunguje!
Nevětrat na klíční rostliny ani mikroventilaci
Při přesunu sazenic ven: provést zastínění bílou netkanou textilií na dobu 5 dní
Nekvalitní substrát: pozor na levný, infikovaný nebo nehotový substrát
Osvětlení: pozor na levné LED z Číny - kvalitní LED trubice stojí od 3 000 Kč výše
? Tipy pro úspěch
Být pečlivý a pořádný
Důvěřovat radám od zkušených pěstitelů
Vést kvalitní evidenci semen
Investovat do kvalitního substrátu a osvětlení
Neimprovizovat - dodržovat osvědčené postupy
Jak použít papričku Carolina Reaper?
? Kulinářské využití
Čerstvé (s extrémní opatrností)
Sušené bez semen v sušičce při 40°C
Fermentované
V omáčkách a marinádách
Konzervované (sterilování)
Zamražené plátky v malých baleních pro okamžité použití
⚠️ DŮLEŽITÁ VAROVÁNÍ
Dávkování: Stopové množství! Extrémně pálivé!
Při zasažení očí: Nechat samovolně vyslzet, nikdy na vnitřní stěny nesahat bez rukavic
Při požití:
❌ NEPÍT alkohol ani sycené nápoje
✅ Částečně neutralizovat mléčnými produkty s vysokým obsahem kaseinu (bílý jogurt, kvalitní tvrdý sýr)
✅ Třezalkový olej na popáleniny
? NEKONZUMUJTE při problémech s: jícnem, žaludkem, dvanácterníkem, střevy, srdcem. Neuvážená konzumace chilli papriky Carolina Reaper Vás může poškodit!
?? S čím dobře ladí
S čímkoliv co máte rádi pálivé. Stačí jen pochopit fakt, že vyšší míra pálivosti je jen vyšší poměr pálivých kapsaicinoidů na zbytek papriky. Dávkujte s rozmyslem!
Zajímavosti o Carolina Reaper
? Rekordy a ocenění
19.11.2013 - První zápis do Guinnessovy knihy rekordů (1 569 300 SHU)
11.8.2017 - Druhý zápis do Guinnessovy knihy rekordů (1 641 183 SHU)
Prosinec 2018 - Mexická vědecká studie potvrdila rekordních 3 006 330 SHU
? Vědecké studie
"Behavior of the Hottest Chili Peppers in the World Cultivated in Yucatan, Mexico" - publikováno mexickými vědci ze Scientific and Technological Park of Yucatan in Sierra Papacal, Merida, Yucatan, México.
? Unikátní fakta
Veřejnost se nikdy nedozvěděla přesná fakta o tom, jak Carolina Reaper vznikla
Autor Caroliny Reaper dosáhl jen na 54,6% nejvyšší vědci naměřené pálivosti
Carolina Reaper je nejpodobnější k odrůdě 7 Pot Primo, což vyvolává kontroverze o originalitě
Odrůda je celosvětově populární mezi chilli nadšenci
Odkud máme semena Carolina Reaper?
Původ Původně přímo od šlechtitele, nyní pěstujeme sami v izolovaném prostředí
Od kdy nabízíme Od roku 2015
Čistota odrůdy 100%
Klíčivost 80%
Papričky pěstované pro osivo vždy obývají jeden izolovaný skleník, aby nedošlo k nechtěnému přenosu pylu z jiné odrůdy. Tímto způsobem garantujeme čistotu a kvalitu našich semen.
Základní informace
Kategorie:
Capsicum Chinense
Katalogový kód:
17
EAN kód:
8594179020447
Počet semen v balení:
10 ks
Doba zrání:
60 dní (od květu k prvním plodům)
Původ:
USA
Proč nakupovat u Seminka-chilli.cz
• Nejstarší specializovaný e-shop s chilli produkty v České republice (od roku 2011)
• Vlastní pěstování a výroba většiny produktů
• Více než 9400 pozitivních hodnocení na Heuréka.cz
• Vítěz ocenění ShopRoku 2017 a 2018
• Rychlé doručení do 24 hodin po České republice
• Poštovné do Zásilkovny pouze 79 Kč
• Odborné poradenství a pomoc s objednávkami - Telefon: +420 776 283 726
• Podpora české lokální produkce
Není tahle chilli paprička pro Vás ta pravá? Nevadí! Vyberte si jinou podle mnoha parametrů ve speciálním filtru.
Výše zmíněné informace mají především orientační charakter. Berte na vědomí, že výsledky vašeho pěstování Carolina Reaper můžou dosáhnout jiných parametrů, jak v pozitivním tak negativním směru – budeme rádi, když se se svými zkušenostmi podělíte na našem internetovém fóru o pěstování chilli papriček: www.chilli-forum.cz - Galerie venkovního pěstování
.
Semena chilli papriky Carolina Reaper
Paprika Carolina Reaper je nejpálivější dostupnou odrůdou na trhu. Vědecká studie z roku 2018, vedená mexickými vědci v Meridě, analyzovala hodnotu pálivosti na úrovni 3 006 330 SHU na jimi pěstovaném vzorku Caroliny Reaper. Takže i Vy máte šanci na pěstování nejpálivějšího chilli! Pokud si od nás necháte poradit.
Semena Caroliny Reaper, která jsou u nás na prodej, pochází z izolovaného pěstování. Papričky pěstované pro osivo vždy obývají jeden skleník, aby nedošlo k nechtěnému přenosu pylu z jiné odrůdy. Carolinu Reaper pěstujeme z původně originálních semen, která zcela upřímně měla velmi nízkou kvalitu. Z většiny vyrostlo něco zcela jiného, takže po prvním roce pěstování jsme měli v ruce pouze zdroj semen z rostlin, které plodily identické papriky o velikosti vlašského ořechu a s průměrnou hmotností pod 5 gramů. Je to velmi lehká, slabostěnná odrůda.
Historie odrůdy Carolina Reaper
Kdy byla paprička Carolina Reaper představena?
Jak se Carolina Reaper pomalu dostávala na světlo světa? Po mnoho let se v médiích spekulovalo o nové velmi pálivé, ne-li dokonce nejpálivější chilli papričce. V diskuzních fórech bylo možné zhlédnout fotografie papričky pod kódovým označením HP22B, která dle mnohých diskutujících chilli nadšenců velmi připomíná papričku 7 Pod Primo.
HP22B opravdu velmi připomíná svým vzrůstem i stavbou práce 7 Pod Primo, která je také tak bachratá s miniškorpioním ocáskem. Možná i proto se bylo občas možné dočíst o tom, že se zcela jistě jedná o podvod.
Zlom nastal 27.8.2012, kdy pěstitel Ed Currie světu oznámil, že vyšlechtil novou nejpálivější chilli papričku jménem Carolina Reaper. K publikování v Guinnessově knize rekordů došlo dne 19.11.2013.
Kdo stojí za největší pálivkou Carolina Reaper?
Ed Currie, majitel americké firmy PuckerButt Pepper Company, původním povoláním burzovní makléř u společnosti Wells Fargo. Více jak deset let se věnoval pěstování chilli papriček jako koníčku, aby ho následně mohl „přetavit" na regulérní podnikání.
"Srdce vám začne bušit a začnete se potit. Může se také dostavit třes a zvracení. Jakmile se ale látka kapsaicin, která papričkám dodává onu pálivost, jednou dostane do krevního oběhu a posléze i do mozku, uvolní stejné endorfiny jako narkotika. Proto se budete cítit jako v euforii," popsal Currie pro rádio WFAE stav po požití extrémně pálivé papričky.
Proč právě HP22B?
Co přesně znamená toto „kódové" označení? Ed Currie při šlechtění pracoval s vyšším počtem rostlin, které si značil podle své logiky. Takže doslovně se jedná o higher power, pot number 22, plant B. V překladu vyšší moc (síla) plod číslo 22, rostlina B.
Slovní spojení "higher power" používají v Americe též úspěšně vyléčení alkoholici. S těmi to v tomto případě nemá zřejmě nic společného, pravdou ovšem je, že Ed se úspěšně vyléčil z rakoviny, což přisuzuje i blahodárnému vlivu chilli papriček.
Jak moc je paprička Carolina Reaper pálivá?
Vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s elektrochemickou detekcí (HPLC-ED) byla v papričce Carolina Reaper analyzována koncentrace kapsaicinu.
První oficiální měření:
1 569 300 SHU (Guinness 19.11.2013)
Druhý zápis Guinness:
1 641 183 SHU (11.8.2017)
Mexická studie 2018:
3 006 330 SHU (dosud nepřekonáno)
Srovnání s Habanero Red:
925% pálivější
Charakteristika:
Okamžitá a dlouhotrvající pálivost
⚠️ Zajímavý fakt: Měsíc po druhém zápisu – 19.9.2017 je na Youtube kanálu First we feast uveřejněno video s omáčkou HOT ONCE The Last Dab, která má obsahovat Pepper X s pálivostí 3,18 mil. SHU. Pokud hledáte zrod urban legend „Pepper X s 3,18 mil. SHU", tak je to právě tady. Ta hodnota se mimochodem nikdy oficiálně nepotvrdila.
Vědecká studie: "Behavior of the Hottest Chili Peppers in the World Cultivated in Yucatan, Mexico" publikovaná v prosinci 2018 mexickými vědci ze Scientific and Technological Park of Yucatan in Sierra Papacal, Merida, Yucatan, México.
Charakteristika plodu
Velikost Délka: 4 cm Šířka: 3 cm Hmotnost: cca 4 g
Tvar Netradiční, připomíná vlašský ořech s extrémně hrbolatou pokožkou a výčnělky
Barva Nezralý: tmavě zelená Zralý: tmavě červená
Povrch Extrémně hrbolatý s mnoha výstupky, složitá pokožka se spoustou prolapsů
Plod Caroliny Reaper definuje členitá, složitá pokožka se spoustou prolapsů a výčnělků, některé papričky mají i škorpioní ocásek. Originální Carolina Reaper je velmi malá, jako vlašský ořech s extrémně hrbolatou pokožkou. Nejpodobnější je k odrůdě 7 Pot Primo.
Chuť a aroma: Znakem extrémně pálivé chilli papričky je po ochutnání prvotní pocit silné hořkosti. Má ovocné a citrusové tóny, ale především dominuje hořkost, bolest, pot a slzy. Jedná se o suchou papričku s papírovou stěnou.
Jak vypadá rostlina?
Habitus Rozkošatělá rostlina se zelenými stonky
Listy Střední až drobnější velikost, zelená barva, typický tvar pro Capsicum Chinense
Květy Bílé květy, až 6 květů na uzel
Výnosnost Vysoká - až 150 plodů na rostlinu
Nároky na pěstování Carolina Reaper
⏱️ Klíčení
Doba klíčení 5-14 dní (průměrně 10 dní)
Optimální teplota 28°C po celou dobu klíčení
⚠️ Zcela zásadní je zajištění výsevní teploty v rozmezí 25-30°C po celou dobu klíčení! Vysévá se přímo do substrátu nebo rašelinové tablety.
? Vegetační doba
Od výsevu k prvním plodům: 130 dní
☀️ Podmínky pěstování
Světlo:
Plné slunce (8+ hodin denně)
Doporučené místo:
Skleník (nejlepší), foliovník, venku v teplých oblastech u jižní zdi
Minimální teplota:
15°C (pod touto teplotou rostlina stojí)
Optimální teplota:
25°C
Maximální teplota:
30°C (nad touto teplotou je mrtvý čas)
Obtížnost:
Střední (vyžaduje základní znalosti)
? Zalévání
Papriky se zalévají vždy podle situace. Extrémně moc záleží na zemině, zda je těžká jílovitá nebo lehká humózní, písčitá. Neexistuje při pěstování paprik jeden univerzální postup. Vy si musíte svůj postup vypozorovat, ověřit na základě vašich podmínek.
Cílem je, aby se rostlina papriky nedostala do vodního stresu, kde už vidíte svěšené listy. Při dešti a chladu papriky vodu i několik dní nepotřebují, stejně tak na konci sezóny. V průběhu léta lze Carolinu Reaper zalévat i několikrát během dne. Nejlépe odstátou dešťovou vodou.
? Hnojení
Jak často: 1x týdně
Na kořen: roztok Chilli Focusu
Na list: roztok Harmonie vápníku
Obě hnojiva obsahují mikroprvky, zásadní složky pro optimální vývoj rostliny, vývoj pálivých složek a na celkový výnos. Bez profesionálního hnojiva může dojít i ke slizni sladkých chilli paprik. Výživa je základ.
⚠️ Na co si dát pozor
Při výsevu: kolísání teplot, nedostatek nebo přebytek vody
Nikdy neprovádět výsev za oknem nebo u radiátoru - nefunguje!
Nevětrat na klíční rostliny ani mikroventilaci
Při přesunu sazenic ven: provést zastínění bílou netkanou textilií na dobu 5 dní
Nekvalitní substrát: pozor na levný, infikovaný nebo nehotový substrát
Osvětlení: pozor na levné LED z Číny - kvalitní LED trubice stojí od 3 000 Kč výše
? Tipy pro úspěch
Být pečlivý a pořádný
Důvěřovat radám od zkušených pěstitelů
Vést kvalitní evidenci semen
Investovat do kvalitního substrátu a osvětlení
Neimprovizovat - dodržovat osvědčené postupy
Jak použít papričku Carolina Reaper?
? Kulinářské využití
Čerstvé (s extrémní opatrností)
Sušené bez semen v sušičce při 40°C
Fermentované
V omáčkách a marinádách
Konzervované (sterilování)
Zamražené plátky v malých baleních pro okamžité použití
⚠️ DŮLEŽITÁ VAROVÁNÍ
Dávkování: Stopové množství! Extrémně pálivé!
Při zasažení očí: Nechat samovolně vyslzet, nikdy na vnitřní stěny nesahat bez rukavic
Při požití:
❌ NEPÍT alkohol ani sycené nápoje
✅ Částečně neutralizovat mléčnými produkty s vysokým obsahem kaseinu (bílý jogurt, kvalitní tvrdý sýr)
✅ Třezalkový olej na popáleniny
? NEKONZUMUJTE při problémech s: jícnem, žaludkem, dvanácterníkem, střevy, srdcem. Neuvážená konzumace chilli papriky Carolina Reaper Vás může poškodit!
?? S čím dobře ladí
S čímkoliv co máte rádi pálivé. Stačí jen pochopit fakt, že vyšší míra pálivosti je jen vyšší poměr pálivých kapsaicinoidů na zbytek papriky. Dávkujte s rozmyslem!
Zajímavosti o Carolina Reaper
? Rekordy a ocenění
19.11.2013 - První zápis do Guinnessovy knihy rekordů (1 569 300 SHU)
11.8.2017 - Druhý zápis do Guinnessovy knihy rekordů (1 641 183 SHU)
Prosinec 2018 - Mexická vědecká studie potvrdila rekordních 3 006 330 SHU
? Vědecké studie
"Behavior of the Hottest Chili Peppers in the World Cultivated in Yucatan, Mexico" - publikováno mexickými vědci ze Scientific and Technological Park of Yucatan in Sierra Papacal, Merida, Yucatan, México.
? Unikátní fakta
Veřejnost se nikdy nedozvěděla přesná fakta o tom, jak Carolina Reaper vznikla
Autor Caroliny Reaper dosáhl jen na 54,6% nejvyšší vědci naměřené pálivosti
Carolina Reaper je nejpodobnější k odrůdě 7 Pot Primo, což vyvolává kontroverze o originalitě
Odrůda je celosvětově populární mezi chilli nadšenci
Odkud máme semena Carolina Reaper?
Původ Původně přímo od šlechtitele, nyní pěstujeme sami v izolovaném prostředí
Od kdy nabízíme Od roku 2015
Čistota odrůdy 100%
Klíčivost 80%
Papričky pěstované pro osivo vždy obývají jeden izolovaný skleník, aby nedošlo k nechtěnému přenosu pylu z jiné odrůdy. Tímto způsobem garantujeme čistotu a kvalitu našich semen.
Základní informace
Kategorie:
Capsicum Chinense
Katalogový kód:
17
EAN kód:
8594179020447
Počet semen v balení:
10 ks
Doba zrání:
60 dní (od květu k prvním plodům)
Původ:
USA
Proč nakupovat u Seminka-chilli.cz
• Nejstarší specializovaný e-shop s chilli produkty v České republice (od roku 2011)
• Vlastní pěstování a výroba většiny produktů
• Více než 9400 pozitivních hodnocení na Heuréka.cz
• Vítěz ocenění ShopRoku 2017 a 2018
• Rychlé doručení do 24 hodin po České republice
• Poštovné do Zásilkovny pouze 79 Kč
• Odborné poradenství a pomoc s objednávkami - Telefon: +420 776 283 726
• Podpora české lokální produkce
Není tahle chilli paprička pro Vás ta pravá? Nevadí! Vyberte si jinou podle mnoha parametrů ve speciálním filtru.
Výše zmíněné informace mají především orientační charakter. Berte na vědomí, že výsledky vašeho pěstování Carolina Reaper můžou dosáhnout jiných parametrů, jak v pozitivním tak negativním směru – budeme rádi, když se se svými zkušenostmi podělíte na našem internetovém fóru o pěstování chilli papriček: www.chilli-forum.cz - Galerie venkovního pěstování
.