SEMIX Lupínky klíčené quinoa jemné bez lepku Bez lepku Bez laktózy Bez palmového oleje Bez přidaného cukru Vhodné i pro diabetiky Vegan Co je klíčení? Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu – klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí – ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Díky tepelnému ošetření jsou klíčené... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

SEMIX Klíčená quinoa lupínky 300 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč

Lupínky quinoa klíčené - Semix, 300 g
Doprava:
zdarma
123 Kč
Koupit za 123 Kč

Lupínky quinoa klíčené 300 g SEMIX
Doprava:
84 Kč
Skladem
117 Kč
Koupit za 117 Kč

Lupínky quinoa klíčené 300 g SEMIX
Doprava:
39 Kč
117 Kč
Koupit za 117 Kč

Semix Klíčená quinoa lupínky 300g
Doprava:
59 Kč
116 Kč
Koupit za 116 Kč
Popis
SEMIX Lupínky klíčené quinoa jemné bez lepku
Bez lepku Bez laktózy Bez palmového oleje Bez přidaného cukru Vhodné i pro diabetiky Vegan
Co je klíčení?
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu – klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí – ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Díky tepelnému ošetření jsou klíčené produkty vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené cizrnové lupínky bez lepku jsou velmi chutné v salátech, pomazánkách nebo hotových jídlech.
Výroba klíčených produktů probíhá v 6 fazích:
- Výběr semen – je použité pouze vysoce kvalitní zrno s vysokou klíčivostí
- Čištění – několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
- Máčení – semínka jsou namočena do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
- Klíčení – během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení je sledována jejich optimální teplota a vlhkost
- Tepelné ošetření – v optimální fázi se zastaví proces klíčení, semínka teplně ošetří a dosuší
- Balení – lupínky jsou baleny do spolehlivých doypacků
Quinoa (merlík čilský) je semeno rostliny Chenopodium quinoa, které pochází z Jižní Ameriky, zejména z oblastí And. Je známá svou vysokou výživovou hodnotou a často se označuje jako „superpotravina“. Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, je bohatá na bílkoviny, vlákninu, hořčík, železo a antioxidanty, a je přirozeně bezlepková. Zde máte několik tipů, jak lze quinoové lupínky využít:
- Lahodná a vydatná snídaně a svačina – Přidání lupínků do domácího müsli nebo granoly zvyšuje křupavost a nutriční hodnotu. Můžete si také udělat výbornou kaši – lupínky zalijete horkým mlékem nebo rostlinným nápojem a necháte změknout. Skvělé jsou také s jogurtem, tvarohem, smíchané s ovocem nebo zdravými semínky, oříšky a doslazené medem.
- Hodí se na pečení a dezerty – Přidávají křupavou texturu do domácích sušenek, müsli tyčinek nebo raw dezertů. Mohou být součástí těsta nebo posypky na drobenkový koláč. Smíchejte s ořechy, semínky a medem, upečte a použijte jako topping na dezerty.
- Na výrobu slaných jídel – Posypání polévky nebo salátu lupínky dodá křupavost. Lze je rozemlít a použít jako bezlepkovou strouhanku na řízky nebo zeleninu. Smíchejte s kořením a opečte na pánvi nebo v troubě jako zdravou alternativu chipsů.
- Do nápojů a smoothie – Přidají výživovou hodnotu a mírně zahušťují smoothie. Lze z nich připravit rostlinný nápoj podobný ovesnému mléku.
Složení
Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené 100 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
1660 kJ / 394 kcal
Tuky
6,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g
Sacharidy
66 g
z toho cukry
3,2 g
Bílkoviny
12 g
Vláknina
10 g
Sůl
0,01 g
Skladování
Skladujte v suchu. Po otevření výrobek znovu uzavřete a spotřebujte do jednoho měsíce.
Země původu: Česká republika
Bez lepku Bez laktózy Bez palmového oleje Bez přidaného cukru Vhodné i pro diabetiky Vegan
Co je klíčení?
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu – klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí – ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Díky tepelnému ošetření jsou klíčené produkty vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené cizrnové lupínky bez lepku jsou velmi chutné v salátech, pomazánkách nebo hotových jídlech.
Výroba klíčených produktů probíhá v 6 fazích:
- Výběr semen – je použité pouze vysoce kvalitní zrno s vysokou klíčivostí
- Čištění – několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
- Máčení – semínka jsou namočena do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
- Klíčení – během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení je sledována jejich optimální teplota a vlhkost
- Tepelné ošetření – v optimální fázi se zastaví proces klíčení, semínka teplně ošetří a dosuší
- Balení – lupínky jsou baleny do spolehlivých doypacků
Quinoa (merlík čilský) je semeno rostliny Chenopodium quinoa, které pochází z Jižní Ameriky, zejména z oblastí And. Je známá svou vysokou výživovou hodnotou a často se označuje jako „superpotravina“. Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, je bohatá na bílkoviny, vlákninu, hořčík, železo a antioxidanty, a je přirozeně bezlepková. Zde máte několik tipů, jak lze quinoové lupínky využít:
- Lahodná a vydatná snídaně a svačina – Přidání lupínků do domácího müsli nebo granoly zvyšuje křupavost a nutriční hodnotu. Můžete si také udělat výbornou kaši – lupínky zalijete horkým mlékem nebo rostlinným nápojem a necháte změknout. Skvělé jsou také s jogurtem, tvarohem, smíchané s ovocem nebo zdravými semínky, oříšky a doslazené medem.
- Hodí se na pečení a dezerty – Přidávají křupavou texturu do domácích sušenek, müsli tyčinek nebo raw dezertů. Mohou být součástí těsta nebo posypky na drobenkový koláč. Smíchejte s ořechy, semínky a medem, upečte a použijte jako topping na dezerty.
- Na výrobu slaných jídel – Posypání polévky nebo salátu lupínky dodá křupavost. Lze je rozemlít a použít jako bezlepkovou strouhanku na řízky nebo zeleninu. Smíchejte s kořením a opečte na pánvi nebo v troubě jako zdravou alternativu chipsů.
- Do nápojů a smoothie – Přidají výživovou hodnotu a mírně zahušťují smoothie. Lze z nich připravit rostlinný nápoj podobný ovesnému mléku.
Složení
Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené 100 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
1660 kJ / 394 kcal
Tuky
6,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g
Sacharidy
66 g
z toho cukry
3,2 g
Bílkoviny
12 g
Vláknina
10 g
Sůl
0,01 g
Skladování
Skladujte v suchu. Po otevření výrobek znovu uzavřete a spotřebujte do jednoho měsíce.
Země původu: Česká republika
Parametry
Výrobce | Semix |
Hmotnost | 300 g |
Bio | ne |