Výhody basmati rýže Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v porovnání s ostatními druhy rýží má nižší obsah kalorií. A neobsahuje lepek, takže si ji mohou dopřávat i celiaci. Rýže basmati s označením XXXL je typická svým extra dlouhým zrnem a jemnou texturou. Basmati se používá především jako součást pokrmů jižní Asie, ale bez obav ji můžete použít jako přílohu k masu či omáčkám v rámci... Celý popis
Koupit za 519 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
SIG Rýže Basmati XXXL Premium 5 kg
Doprava:
59 Kč
Skladem
519 Kč
Koupit za 519 Kč
Popis
Výhody basmati rýže
Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v porovnání s ostatními druhy rýží má nižší obsah kalorií. A neobsahuje lepek, takže si ji mohou dopřávat i celiaci. Rýže basmati s označením XXXL je typická svým extra dlouhým zrnem a jemnou texturou.
Basmati se používá především jako součást pokrmů jižní Asie, ale bez obav ji můžete použít jako přílohu k masu či omáčkám v rámci naší kuchyně.
Jak si připravit basmati rýži?
Tip: Pro dosažení co nejchutnějšího výsledku doporučujeme rýži namočit 45 minut před samotným vařením.
Pokud chcete rýži vařit v uzavřené nádobě, vložte rýži do malého množství vody a za občasného míchání vařte zakrytou poklicí asi 8 – 10 minut. Poté stáhněte plamen a vařte dalších 5 minut.
V případě, že chcete rýži vařit bez poklice, přiveďte vodu k varu, poté do ní nasypejte rýži a jemně promíchejte. Vařte nezakryté asi 6 – 7 minut na mírném plameni. Poté zmírněte plamen na minimum a vařte dalších 10 minut.
Složení: Basmati rýže
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Výživové údaje na 100 g :
Energetická hodnota
170 kcal
Tuky
0 g
- z toho nasycené tuky
0 g
Sacharidy
35 g
- z toho cukry
0 g
Bílkoviny
4 g
Sůl
0 g
Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v porovnání s ostatními druhy rýží má nižší obsah kalorií. A neobsahuje lepek, takže si ji mohou dopřávat i celiaci. Rýže basmati s označením XXXL je typická svým extra dlouhým zrnem a jemnou texturou.
Basmati se používá především jako součást pokrmů jižní Asie, ale bez obav ji můžete použít jako přílohu k masu či omáčkám v rámci naší kuchyně.
Jak si připravit basmati rýži?
Tip: Pro dosažení co nejchutnějšího výsledku doporučujeme rýži namočit 45 minut před samotným vařením.
Pokud chcete rýži vařit v uzavřené nádobě, vložte rýži do malého množství vody a za občasného míchání vařte zakrytou poklicí asi 8 – 10 minut. Poté stáhněte plamen a vařte dalších 5 minut.
V případě, že chcete rýži vařit bez poklice, přiveďte vodu k varu, poté do ní nasypejte rýži a jemně promíchejte. Vařte nezakryté asi 6 – 7 minut na mírném plameni. Poté zmírněte plamen na minimum a vařte dalších 10 minut.
Složení: Basmati rýže
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Výživové údaje na 100 g :
Energetická hodnota
170 kcal
Tuky
0 g
- z toho nasycené tuky
0 g
Sacharidy
35 g
- z toho cukry
0 g
Bílkoviny
4 g
Sůl
0 g
Parametry
Výrobce | SIG |
Odrůda | Basmati |