Výhody basmati rýže Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v porovnání s ostatními druhy rýží má nižší obsah kalorií. A neobsahuje lepek, takže si ji mohou dopřávat i celiaci. Rýže basmati s označením XXXL je typická svým extra dlouhým zrnem a jemnou texturou. Basmati se používá především jako součást pokrmů jižní Asie, ale bez obav ji můžete použít jako přílohu k masu či omáčkám v rámci... Celý popis

Koupit za 519 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Výhody basmati rýže
Na basmati rýži oceňujeme, že se po uvaření neláme a neslepuje dohromady. Nejlepší na ní však je její snadná stravitelnost, nízký glykemický index, a v porovnání s ostatními druhy rýží má nižší obsah kalorií. A neobsahuje lepek, takže si ji mohou dopřávat i celiaci. Rýže basmati s označením XXXL je typická svým extra dlouhým zrnem a jemnou texturou.
Basmati se používá především jako součást pokrmů jižní Asie, ale bez obav ji můžete použít jako přílohu k masu či omáčkám v rámci naší kuchyně.
Jak si připravit basmati rýži?

Tip: Pro dosažení co nejchutnějšího výsledku doporučujeme rýži namočit 45 minut před samotným vařením.

Pokud chcete rýži vařit v uzavřené nádobě, vložte rýži do malého množství vody a za občasného míchání vařte zakrytou poklicí asi 8 – 10 minut. Poté stáhněte plamen a vařte dalších 5 minut.
V případě, že chcete rýži vařit bez poklice, přiveďte vodu k varu, poté do ní nasypejte rýži a jemně promíchejte. Vařte nezakryté asi 6 – 7 minut na mírném plameni. Poté zmírněte plamen na minimum a vařte dalších 10 minut.
Složení: Basmati rýže
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.

Výživové údaje na 100 g :

 Energetická hodnota
 170 kcal

 Tuky
 0 g

 - z toho nasycené tuky
 0 g

 Sacharidy
 35 g

 - z toho cukry
 0 g

 Bílkoviny
 4 g

 Sůl
 0 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce SIG
Odrůda Basmati