Staub litinová pánev, černá Litinová pánev Staub v černé barvě je obzvláště vhodná na přípravu všech druhů masa, má průměr 26 cm a výšku přibližně 5 cm, takže ji můžete využít i jako soté pánev. Steaky, filety, medailonky se rychle zatáhnou a zůstanou uvnitř šťavnaté. Samozřejmě můžete litinovou pánev použít i na celou řadu dalších surovin - můžete restovat čerstvou zeleninu i připravit nadýchané palačinky. Litina je oblíbená šéfkuchaři pro svou schopnost akumulace a následné rovnoměrné distribuce... Celý popis
Koupit za 3 188 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Litinová pánev STAUB 26cm černá
Doprava:
zdarma
Skladem
3 188 Kč
Koupit za 3 188 Kč
STAUB Pánev indukční 26 cm litinová rukojeť černá 1222625
Doprava:
zdarma
Skladem
4 221 Kč
Koupit za 4 221 Kč
Staub litinová pánev 26 cm, černá, 1222625
Doprava:
zdarma
3 367 Kč
Koupit za 3 367 Kč
Popis
Staub litinová pánev, černá
Litinová pánev Staub v černé barvě je obzvláště vhodná na přípravu všech druhů masa, má průměr 26 cm a výšku přibližně 5 cm, takže ji můžete využít i jako soté pánev. Steaky, filety, medailonky se rychle zatáhnou a zůstanou uvnitř šťavnaté. Samozřejmě můžete litinovou pánev použít i na celou řadu dalších surovin - můžete restovat čerstvou zeleninu i připravit nadýchané palačinky.
Litina je oblíbená šéfkuchaři pro svou schopnost akumulace a následné rovnoměrné distribuce tepla po celém svém povrchu.
- Extrémně odolná smaltovaná litina
- Vhodné na všechny typy varných povrchů, včetně indukce, i do trouby
- Vhodné do trouby až do 250°C
- Servírování z trouby nebo sporáku přímo na stůl
Vnější hladký smalt svým povrchem a sytou barvou připomíná majolikovou keramiku
Rozměry pánve:
- Průměr: 26 cm, průměr dna: 21,2 cm
- Výška: 5,1 cm
- Hmotnost: 2,58 kg
- Rozměr včetně rukojetí: 48,2 cm
Pánev na indukci, do trouby i na gril
Kulatou smaltovanou pánev můžete používat na jakémkoli tepelném zdroji (i na grilu), je vhodná i na indukci i na zapékání v troubě.
Slévací hubičky, pomocný úchyt
Praktické slévací hubičky po stranách pánve přijdou vhod, když chcete v pánvi připravit omáčku či slít šťávu z pod masa. Pomocný úchyt pro snazší manipulaci. Dlouhá rukojeť s otvorem pro zavěšení pánve.
Speciální vnitřní smalt - maso ještě šťavnatější
Matný černý vnitřní smalt je typický pro litinu od Staubu. Obsahuje krystalky křemene, takže je ještě odolnější vysokým teplotám a poškrábání. Drobné prohlubně, ve kterých se koncentruje vypečená šťáva, zvýrazní přirozenou chuť masa.
Materiál
Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.
Výroba
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.
Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut.
Jedinečné litinové nádobí, které má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.
Litinová pánev Staub v černé barvě je obzvláště vhodná na přípravu všech druhů masa, má průměr 26 cm a výšku přibližně 5 cm, takže ji můžete využít i jako soté pánev. Steaky, filety, medailonky se rychle zatáhnou a zůstanou uvnitř šťavnaté. Samozřejmě můžete litinovou pánev použít i na celou řadu dalších surovin - můžete restovat čerstvou zeleninu i připravit nadýchané palačinky.
Litina je oblíbená šéfkuchaři pro svou schopnost akumulace a následné rovnoměrné distribuce tepla po celém svém povrchu.
- Extrémně odolná smaltovaná litina
- Vhodné na všechny typy varných povrchů, včetně indukce, i do trouby
- Vhodné do trouby až do 250°C
- Servírování z trouby nebo sporáku přímo na stůl
Vnější hladký smalt svým povrchem a sytou barvou připomíná majolikovou keramiku
Rozměry pánve:
- Průměr: 26 cm, průměr dna: 21,2 cm
- Výška: 5,1 cm
- Hmotnost: 2,58 kg
- Rozměr včetně rukojetí: 48,2 cm
Pánev na indukci, do trouby i na gril
Kulatou smaltovanou pánev můžete používat na jakémkoli tepelném zdroji (i na grilu), je vhodná i na indukci i na zapékání v troubě.
Slévací hubičky, pomocný úchyt
Praktické slévací hubičky po stranách pánve přijdou vhod, když chcete v pánvi připravit omáčku či slít šťávu z pod masa. Pomocný úchyt pro snazší manipulaci. Dlouhá rukojeť s otvorem pro zavěšení pánve.
Speciální vnitřní smalt - maso ještě šťavnatější
Matný černý vnitřní smalt je typický pro litinu od Staubu. Obsahuje krystalky křemene, takže je ještě odolnější vysokým teplotám a poškrábání. Drobné prohlubně, ve kterých se koncentruje vypečená šťáva, zvýrazní přirozenou chuť masa.
Materiál
Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.
Výroba
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.
Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut.
Jedinečné litinové nádobí, které má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.
Parametry
Výrobce | Staub |
Průměr | 26 cm |
Materiál | litinové |
Typ | univerzální |
Plynový ohřev | ano |
Indukční ohřev | ano |
Elektrický ohřev | ano |