Je to škrob získávaný z kořene japonského kmene. Kořen má pozoruhodné vlastnosti, je nositelem energie a je velmi tvrdý. Sbírá se obvykle na přelomu podzimu a zimy. V současné době se škrob získává převážně za pomoci strojů. Kořeny se rozedřou na jemná vlákna a z nich se v nádržích vyplavuje škrob. Po jeho usazení se sbírá a suší. Výtěžnost je velmi malá a to je hlavním důvodem k jeho vyšší ceně. Lehce stravitelný, střeva ho snadno vstřebají. Vhodný při nachlazení, střevních problémech, vysokých... Celý popis

Koupit za 103 Kč

Popis

Je to škrob získávaný z kořene japonského kmene. Kořen má pozoruhodné vlastnosti, je nositelem energie a je velmi tvrdý. Sbírá se obvykle na přelomu podzimu a zimy. V současné době se škrob získává převážně za pomoci strojů. Kořeny se rozedřou na jemná vlákna a z nich se v nádržích vyplavuje škrob. Po jeho usazení se sbírá a suší. Výtěžnost je velmi malá a to je hlavním důvodem k jeho vyšší ceně. Lehce stravitelný, střeva ho snadno vstřebají. Vhodný při nachlazení, střevních problémech, vysokých horečkách. Kuzu také odkyseluje organismus.

Použití

- Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť připravovaných jídel (např. polévek a omáček, může se také použít do různých pudingů, dezertů). Odměřené kuzu rozdrťte na prášek, rozmíchejte ho v malém množství studené vody, vmíchejte do teplé, omáčky/polévky, krátce povařte → aktivuje se a zprůhlední. Cca půl lžičky kuzu na šálek vody, povařit 2 až 3 minuty.

- Snižuje chuť na alkohol, byl používán k utlumení nadměrné konzumace 

- Jako nápoj pro podporu imunity (do cca 200ml šálku se přidá trochu vody, ve které se rozpustí 1,5 lžičky kuzu a zalije se vařící vodou, přidá se pár kapek přírodní sójové omáčky a švestka umeboshi) 

Složení

Škrob z kořene kuzu BIO

Země původu

Japonsko
Zobrazit více

Parametry

Značka Sunfood
Hmotnost 50 g
Výrobce Sunfood