Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních problémech,vysokých horečkách. Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť připravovaných jídel.Např. polévek a omáček. Může se také použít do různých pudingů, dezertů. Kuzu se při zahušťování smíchá s potřebným množstvím studené vody a vleje se do připravovaného pokrmu. Nevaří se. Návody k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte... Celý popis
Koupit za 98 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kuzu kořenový škrob BIO 50g
Doprava:
100 Kč
Skladem
98 Kč
Koupit za 98 Kč
Sunfood Bio Kuzu kořenový škrob 50 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Sunfood Bio Kuzu kořenový škrob 50 g
Doprava:
49 Kč
97 Kč
Koupit za 97 Kč
Popis
Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních problémech,vysokých horečkách. Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť připravovaných jídel.Např. polévek a omáček. Může se také použít do různých pudingů, dezertů.
Kuzu se při zahušťování smíchá s potřebným množstvím studené vody a vleje se do připravovaného pokrmu. Nevaří se.
Návody k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední. Lžičku kuzu rozmícháme v trošce studené vody, nalijeme do vařící vody a vaříme za stálého míchání, až se tekutina zprůhlední. Podáváme vlažné 2x - 3x denně, vždy mimo jídlo (půl hodiny před nebo hodinu po jídle).
Můžeme z něj také připravit léčivý nápoj: dospělý- 1 lžíci rozmícháme v hrnku studené vody.
po rozmíchání dáme cca 1 lžíčku umepasty a přivedeme do varu a ochutíme cca 2 kapky sojové
omáčky. Po dosáhnutí varu vypneme. Nápoj se pije teplý (1-2 denně).
Děti ho můžou také, ale v poloviční dávce.
Kuzu je škrob z kořene japonského vinného keře Pueraria lobata. Jeho nízká kalorická hodnota jej činí dietním doplňkem. V kuchyni je využívaný jako velmi kvalitní škrob, který je k tělu nejšetrnějším možným zahušťovadlem na našem trhu, navíc v BIO kvalitě.
Kuzu se při zahušťování smíchá s potřebným množstvím studené vody a vleje se do připravovaného pokrmu. Nevaří se.
Návody k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední. Lžičku kuzu rozmícháme v trošce studené vody, nalijeme do vařící vody a vaříme za stálého míchání, až se tekutina zprůhlední. Podáváme vlažné 2x - 3x denně, vždy mimo jídlo (půl hodiny před nebo hodinu po jídle).
Můžeme z něj také připravit léčivý nápoj: dospělý- 1 lžíci rozmícháme v hrnku studené vody.
po rozmíchání dáme cca 1 lžíčku umepasty a přivedeme do varu a ochutíme cca 2 kapky sojové
omáčky. Po dosáhnutí varu vypneme. Nápoj se pije teplý (1-2 denně).
Děti ho můžou také, ale v poloviční dávce.
Kuzu je škrob z kořene japonského vinného keře Pueraria lobata. Jeho nízká kalorická hodnota jej činí dietním doplňkem. V kuchyni je využívaný jako velmi kvalitní škrob, který je k tělu nejšetrnějším možným zahušťovadlem na našem trhu, navíc v BIO kvalitě.
Parametry
Značka | Sunfood |
Hmotnost | 50 g |
Výrobce | Sunfood |