Je to škrob získávaný z kořene japonského kmene. Kořen má pozoruhodné vlastnosti, je nositelem energie a je velmi tvrdý. Sbírá se obvykle na přelomu podzimu a zimy. V současné době se škrob získává převážně za pomoci strojů. Kořeny se rozedřou na jemná vlákna a z nich se v nádržích vyplavuje škrob. Po jeho usazení se sbírá a suší. Výtěžnost je velmi malá a to je hlavním důvodem k jeho vyšší ceně. Lehce stravitelný, střeva ho snadno vstřebají. Vhodný při nachlazení, střevních problémech, vysokých... Celý popis
Koupit za 103 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Kuzu kořenový škrob BIO 50g
Doprava:
70 Kč
Skladem
103 Kč
Koupit za 103 Kč
98 %
Sunfood Bio Kuzu kořenový škrob 50 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
90 %
Sunfood Bio Kuzu kořenový škrob 50 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
97 Kč
Koupit za 97 Kč
Popis
Je to škrob získávaný z kořene japonského kmene. Kořen má pozoruhodné vlastnosti, je nositelem energie a je velmi tvrdý. Sbírá se obvykle na přelomu podzimu a zimy. V současné době se škrob získává převážně za pomoci strojů. Kořeny se rozedřou na jemná vlákna a z nich se v nádržích vyplavuje škrob. Po jeho usazení se sbírá a suší. Výtěžnost je velmi malá a to je hlavním důvodem k jeho vyšší ceně. Lehce stravitelný, střeva ho snadno vstřebají. Vhodný při nachlazení, střevních problémech, vysokých horečkách. Kuzu také odkyseluje organismus.
Použití
- Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť připravovaných jídel (např. polévek a omáček, může se také použít do různých pudingů, dezertů). Odměřené kuzu rozdrťte na prášek, rozmíchejte ho v malém množství studené vody, vmíchejte do teplé, omáčky/polévky, krátce povařte → aktivuje se a zprůhlední. Cca půl lžičky kuzu na šálek vody, povařit 2 až 3 minuty.
- Snižuje chuť na alkohol, byl používán k utlumení nadměrné konzumace
- Jako nápoj pro podporu imunity (do cca 200ml šálku se přidá trochu vody, ve které se rozpustí 1,5 lžičky kuzu a zalije se vařící vodou, přidá se pár kapek přírodní sójové omáčky a švestka umeboshi)
Složení
Škrob z kořene kuzu BIO
Země původu
Japonsko
Použití
- Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť připravovaných jídel (např. polévek a omáček, může se také použít do různých pudingů, dezertů). Odměřené kuzu rozdrťte na prášek, rozmíchejte ho v malém množství studené vody, vmíchejte do teplé, omáčky/polévky, krátce povařte → aktivuje se a zprůhlední. Cca půl lžičky kuzu na šálek vody, povařit 2 až 3 minuty.
- Snižuje chuť na alkohol, byl používán k utlumení nadměrné konzumace
- Jako nápoj pro podporu imunity (do cca 200ml šálku se přidá trochu vody, ve které se rozpustí 1,5 lžičky kuzu a zalije se vařící vodou, přidá se pár kapek přírodní sójové omáčky a švestka umeboshi)
Složení
Škrob z kořene kuzu BIO
Země původu
Japonsko
Parametry
| Značka | Sunfood |
| Hmotnost | 50 g |
| Výrobce | Sunfood |