Tilda Basmati Rice 1Kg Seznamte se Toto jedinečné zrno Basmati rýže je známé svou napínavou chutí, kouzelnou vůní a jemnou, načechranou strukturou. Každé zrnko prochází kvalitou kontroly, kde se ověřuje 100% čistota a kvalita. Složení 100% čistá Basmati rýže Příprava Basmati rýže 1. Rýži několikrát propláchněte. 2. Vložte do hrnce a přidejte sůl. 3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě... Celý popis
Koupit za 189 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Tilda Basmati Rýže 1Kg
Doprava:
113 Kč
Skladem
189 Kč
Koupit za 189 Kč

Tilda Basmati Rýže (1Kg)
Doprava:
79 Kč
Skladem
149 Kč
Koupit za 149 Kč

Tilda Basmati Rýže 1Kg
Doprava:
89 Kč
Skladem
145 Kč
Koupit za 145 Kč

Basmati rýže Tilda, 1kg (Basmati Rice Tilda 1kg)
Doprava:
59 Kč
180 Kč
Koupit za 180 Kč

Tilda Basmati rýže 1 kg
Doprava:
65 Kč
Skladem
179 Kč
Koupit za 179 Kč
Popis
Tilda Basmati Rice 1Kg
Seznamte se
Toto jedinečné zrno Basmati rýže je známé svou napínavou chutí, kouzelnou vůní a jemnou, načechranou strukturou. Každé zrnko prochází kvalitou kontroly, kde se ověřuje 100% čistota a kvalita.
Složení
100% čistá Basmati rýže
Příprava Basmati rýže
1. Rýži několikrát propláchněte.
2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.
3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!
4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.
5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.
6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.
7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.
8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená
Osvědčené tipy, jak uvařit Basmati rýži
Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od Tildy jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.
Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.
Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou
O výrobci
Tilda byla založena v Londýně počátkem 70. let. Název společnosti je kombinací zakladatelů dcer Tila a Daksha. První basmati rýže byly představeny ve velkých pytlech pro všechny, kteří hledali aromatickou basmati rýži, která byla v 70. letech převážně ve Velké Británii. Tilda dnes nabízí širokou škálu produktů, které se používají v různých koutech světa. Od Jamajky, Pákistánu, Afriky, Kantonu až zpět na Brick Lane v Londýně.
Seznamte se
Toto jedinečné zrno Basmati rýže je známé svou napínavou chutí, kouzelnou vůní a jemnou, načechranou strukturou. Každé zrnko prochází kvalitou kontroly, kde se ověřuje 100% čistota a kvalita.
Složení
100% čistá Basmati rýže
Příprava Basmati rýže
1. Rýži několikrát propláchněte.
2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.
3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!
4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.
5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.
6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.
7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.
8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená
Osvědčené tipy, jak uvařit Basmati rýži
Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od Tildy jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.
Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.
Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou
O výrobci
Tilda byla založena v Londýně počátkem 70. let. Název společnosti je kombinací zakladatelů dcer Tila a Daksha. První basmati rýže byly představeny ve velkých pytlech pro všechny, kteří hledali aromatickou basmati rýži, která byla v 70. letech převážně ve Velké Británii. Tilda dnes nabízí širokou škálu produktů, které se používají v různých koutech světa. Od Jamajky, Pákistánu, Afriky, Kantonu až zpět na Brick Lane v Londýně.
Parametry
Výrobce | Tilda |
Hmotnost balení | 1000 g |
Odrůda | Basmati |