TONKA fazole beans 10 g

100 %
Stars
(1 hodnocení)

Dopřejte si jedinečný zážitek díky Tonka Beans, které vás okouzlí svou sladkou, intenzivní vůní. Kombinace vanilky, mandlí, hřebíčku a skořice dělá z těchto bobů pravý poklad. Pěstované v tropických oblastech Brazílie a Venezuely, přinášejí autentickou chuť i vůni přírody. V minulosti byly tonka fazole v Jižní Americe považovány za magické a používaly se jako ochranné amulety. Ve Venezuele dokonce sloužily jako oficiální platidlo. Tonka Beans jsou skvělou volbou pro kulinářské nadšence, kteří... Celý popis

Koupit za 899 Kč

Popis

Dopřejte si jedinečný zážitek díky Tonka Beans, které vás okouzlí svou sladkou, intenzivní vůní. Kombinace vanilky, mandlí, hřebíčku a skořice dělá z těchto bobů pravý poklad. Pěstované v tropických oblastech Brazílie a Venezuely, přinášejí autentickou chuť i vůni přírody.

V minulosti byly tonka fazole v Jižní Americe považovány za magické a používaly se jako ochranné amulety. Ve Venezuele dokonce sloužily jako oficiální platidlo.

Tonka Beans jsou skvělou volbou pro kulinářské nadšence, kteří chtějí obohatit své dezerty, krémy nebo nápoje o exotický nádech. Díky své neodolatelné vůni je oceníte také v aromaterapii nebo jako přírodní doplněk do domácí kosmetiky. Vzhledem k jejich silnému aroma stačí použít jen velmi malé množství – často se strouhají podobně jako muškátový oříšek.

Aroma a chuť: Tonka boby zaujmou svou sladkou a hřejivou vůní s tóny vanilky, mandlí, hřebíčku a skořice. Po nastrouhání přidají vašim pokrmům nádech nugátu, bílé čokolády nebo griliáše.

Balení: znovuuzavíratelný doypack (10g, 30g, 50g, 100g), skleněná dóza (70g), plastová dóza (120g)

Čokoládové lanýže s Tonka Beans

Ingredience:

- 200 g kvalitní hořké čokolády

- 100 ml smetany ke šlehání

- 30 g másla

- 1 malá špetka Tonka Bean (nastrouhaný)

- 1 vanilkový lusk

- Kakao na obalení

Postup:

-

 V kastrůlku zahřejte smetanu na středním plameni a přidejte nastrouhanou špetku tonka beans a vnitřek vanilkového lusku. Těsně před bodem varu odstavte a nechte 5 minut odpočívat.

-

Nalámejte čokoládu na kousky a vložte ji do misky. Přelijte přes ni horkou smetanu a nechte chvíli stát. Poté míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

-

Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Směs nechte zchladnout, poté ji dejte do lednice na několik hodin, aby ztuhla.

-

Ze ztuhlé směsi vytvarujte kuličky (použijte lžičku) a obalte je v kakau.

-

Uchovávejte lanýže v chladu a podávejte jako delikátní sladkou pochoutku.

Tip: Pro extra chuť můžete do směsi přidat lžičku brandy nebo rumu.

 

Pozor, Tonka Beans obsahují kumarin. Dávkujte velmi opatrně a vždy nastrouhejte jen málo.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 120 g