Hlíva ústřičná 250ml Nohel garden Hlíva ústřičná je jedna z nejznámějších a také nejvíce pěstovaných dřevokazných hub u nás. Její obliba u konzumentů je velká, zejména pro její aroma a blahodárné účinky glukanu pleuranu, který zvyšuje odolnost organismu. Plodnice vyrůstají střechovitě nad sebou v trsech. Klobouk je v průměru 5-15cm, masitý, světle hnědé, hnědé až hnědošedé barvy. Substrátem pro pěstování houby je buď kompaktní dřevo (špalky, větve), nebo v případě intenzivního pěstování piliny,... Celý popis
Koupit za 938 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Hlíva ústřičná 250ml
Nohel garden
Hlíva ústřičná je jedna z nejznámějších a také nejvíce pěstovaných dřevokazných hub u nás. Její obliba u konzumentů je velká, zejména pro její aroma a blahodárné účinky glukanu pleuranu, který zvyšuje odolnost organismu. Plodnice vyrůstají střechovitě nad sebou v trsech. Klobouk je v průměru 5-15cm, masitý, světle hnědé, hnědé až hnědošedé barvy. Substrátem pro pěstování houby je buď kompaktní dřevo (špalky, větve), nebo v případě intenzivního pěstování piliny, hobliny listnatého dřeva, krátce řezaná sláma nebo drcená kukuřičná vřetena. Hlívu sklízíme nejlépe odlamováním celých trsů. Plodnice je dobré skladovat vždy lupeny nahoru. Čerstvá nabízí možnost rozličného využití v různých kuchyňských úpravách. Protože třeně mají vysoký obsah zdraví prospěšných látek a jsou z hlediska přípravy pokrmů pro jejich větší tuhost nevhodné doporučuje se je usušit a rozemlít na prášek. Ten je potom vhodné používat jako doplněk stravy nebo koření.
Nohel garden
Hlíva ústřičná je jedna z nejznámějších a také nejvíce pěstovaných dřevokazných hub u nás. Její obliba u konzumentů je velká, zejména pro její aroma a blahodárné účinky glukanu pleuranu, který zvyšuje odolnost organismu. Plodnice vyrůstají střechovitě nad sebou v trsech. Klobouk je v průměru 5-15cm, masitý, světle hnědé, hnědé až hnědošedé barvy. Substrátem pro pěstování houby je buď kompaktní dřevo (špalky, větve), nebo v případě intenzivního pěstování piliny, hobliny listnatého dřeva, krátce řezaná sláma nebo drcená kukuřičná vřetena. Hlívu sklízíme nejlépe odlamováním celých trsů. Plodnice je dobré skladovat vždy lupeny nahoru. Čerstvá nabízí možnost rozličného využití v různých kuchyňských úpravách. Protože třeně mají vysoký obsah zdraví prospěšných látek a jsou z hlediska přípravy pokrmů pro jejich větší tuhost nevhodné doporučuje se je usušit a rozemlít na prášek. Ten je potom vhodné používat jako doplněk stravy nebo koření.