Med + citron + spirulina = modrá lahůdka skvělé, vyvážené chuti a plná zdraví. Osvěží vás a posílí. Je to zdravé mlsání, které potěší váš jazýček, mysl i organismus. Čím více, tím lépe. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se zkrátka nikdy úplně nenabažíte. - Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Použití Med s ovocem najde uplatnění v teplé i... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Med + citron + spirulina = modrá lahůdka skvělé, vyvážené chuti a plná zdraví. Osvěží vás a posílí. Je to zdravé mlsání, které potěší váš jazýček, mysl i organismus. Čím více, tím lépe. Domácího květového medu jako z pohádky, osvědčeného citronu a extravagantní spiruliny se zkrátka nikdy úplně nenabažíte.
- Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med s ovocem najde uplatnění v teplé i studené sladké kuchyni. Lze ho použít na pečení, jako náplň do kláčů, palačinek nebo lívanců. Skvěle se hodí i k ochucení mléka nebo čaje. Samozřejmostí je potom namazání na jakýkoli oblíbený druh pečiva nebo prostě na lžičku.
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, aby med neztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Skladování
Teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučuje se skladovat v lednici
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 373 / 328 kcal
Tuky
1,9 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,5 g
Sůl
0,02 g
- Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med s ovocem najde uplatnění v teplé i studené sladké kuchyni. Lze ho použít na pečení, jako náplň do kláčů, palačinek nebo lívanců. Skvěle se hodí i k ochucení mléka nebo čaje. Samozřejmostí je potom namazání na jakýkoli oblíbený druh pečiva nebo prostě na lžičku.
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, aby med neztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Skladování
Teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučuje se skladovat v lednici
Nutriční hodnoty
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 373 / 328 kcal
Tuky
1,9 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
79 g
Bílkoviny
0,5 g
Sůl
0,02 g
Parametry
Výrobce | Včelařství Domovina |
Hmotnost | 75 g |