Složení a konzistence ochuceného medu s malinami Složení našeho malinového medu je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a lyofilizované maliny. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
98 %
Včelařství Domovina Med s malinami 75 g květový med s lyofilizovaným ovocem
Doprava:
58 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
97 %
Včelařství Domovina Med s malinami 75 g
Doprava:
55 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
100 %
Včelařství Domovina Med s malinami 75 g
Doprava:
89 Kč
Skladem
90 Kč
Koupit za 90 Kč
Popis
Složení a konzistence ochuceného medu s malinami
Složení našeho malinového medu je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a lyofilizované maliny. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med s ovocem najde uplatnění v teplé i studené sladké kuchyni. Lze ho použít na pečení, jako náplň do kláčů, palačinek nebo lívanců. Skvěle se hodí i k ochucení mléka nebo čaje. Samozřejmostí je potom namazání na jakýkoli oblíbený druh pečiva nebo prostě na lžičku.
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, aby med neztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.
Skladování: Teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučuje se skladovat v lednici.
Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizované maliny (4 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 379 / 329 kcal
Tuky
0,1 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
78 g
Bílkoviny
0,7 g
Sůl
0 g
Složení našeho malinového medu je přírodní, a proto tak jednoduché: jenom za studena pastovaný med a lyofilizované maliny. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i lyofilizované ovoce. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.
- Tip: Nechte med při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Použití
Med s ovocem najde uplatnění v teplé i studené sladké kuchyni. Lze ho použít na pečení, jako náplň do kláčů, palačinek nebo lívanců. Skvěle se hodí i k ochucení mléka nebo čaje. Samozřejmostí je potom namazání na jakýkoli oblíbený druh pečiva nebo prostě na lžičku.
Co je to pastovaný med?
Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním se zbaví přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, aby med neztratil na kvalitě.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.
Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.
Skladování: Teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučuje se skladovat v lednici.
Obsahuje: květový pastovaný med (96 %), lyofilizované maliny (4 %)
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení
Výživové údaje na 100 g
Energie
1 379 / 329 kcal
Tuky
0,1 g
Z toho nasycené kyseliny
0 g
Sacharidy
80 g
Z toho cukry
78 g
Bílkoviny
0,7 g
Sůl
0 g
Parametry
| Výrobce | Včelařství Domovina |
| Druh | propolis |