Klasická medovina vyrobena z květového medu, jemně sladká chuť, kořenitě-bylinková. Je vyrobena klasickou metodou, tj prokvašením roztoku včelího medu, vody a extraktu směsi bylin a koření. Unikátností naší firmy je, že fermentace medoviny probíhá při nízkých teplotách - cca 17 °C. Tento způsob zaručuje lepší zachování aromatických a chuťových charakteristik použitých surovin. Tato medovina je výborná jako aperitiv nebo jako dezert. Vhodná i v kombinaci s moučníky, ovocem, kořeněnými jídly.... Celý popis

Koupit za 1 399 Kč

Popis

Klasická medovina vyrobena z květového medu, jemně sladká chuť, kořenitě-bylinková.

Je vyrobena klasickou metodou, tj prokvašením roztoku včelího medu, vody a extraktu směsi bylin a koření. Unikátností naší firmy je, že fermentace medoviny probíhá při nízkých teplotách - cca 17 °C. Tento způsob zaručuje lepší zachování aromatických a chuťových charakteristik použitých surovin.

Tato medovina je výborná jako aperitiv nebo jako dezert. Vhodná i v kombinaci s moučníky, ovocem, kořeněnými jídly.

Plná harmonicky kulatá chuť je výsledek dokonalého spojení medovosti s objetím koření a bylin.

Vůně: Bylinná-kořenitý buket s jemným medovým podtónem.
Chuť: Plná medově-kořenitá chuť s náznakem bylinek s příjemným zakulaceným dozvukem

Podává se chlazená na 14 °C až 18 °C.
Jako nápoj na zahřátí při 50 °C až 55 °C.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Ocenění v soutěžích
Stříbrná medaile z Apimondie 2013 v Kyjevě
stříbrná medaile z Apimondie ve francouzském Montpellier
stříbrná medaile Ljublana Slovinsko
bronzová medaile Varna Bulharsko,
cena Danubius Gastro a Značka kvality SK Ministerstva pôdohospodárstva SR

Medovina byla do České republiky dovezena v souladu se Zákonem o spotřebních daních 353/2003 Sb. a spotřební daň byla řádně uhrazena.
V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme mnoha administrativních procesů.
Informace o výrobci Včelco
Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je prvotní jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelco
Příchuť bylinné