bio čočka hnědá Hnědá čočka v BIO kvalitě je tradiční luštěnina s jemně zemitou chutí a sytou vůní, která se při vaření nerozpadá a dobře drží tvar. Díky tomu je ideální nejen do polévek, ale i jako příloha, do salátů, zeleninových směsí nebo jako základ vegetariánských karbanátků. Má výraznou, ale přesto vyváženou chuť, která ladí s kořením, bylinkami i kyselými přísadami, jako je ocet nebo citronová šťáva. Oblíbená je i v kombinaci s kořenovou zeleninou nebo rýží. Příprava Před vařením čočku... Celý popis
Koupit za 65 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Vital Country Čočka hnědá BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč
Popis
bio čočka hnědá
Hnědá čočka v BIO kvalitě je tradiční luštěnina s jemně zemitou chutí a sytou vůní, která se při vaření nerozpadá a dobře drží tvar. Díky tomu je ideální nejen do polévek, ale i jako příloha, do salátů, zeleninových směsí nebo jako základ vegetariánských karbanátků.
Má výraznou, ale přesto vyváženou chuť, která ladí s kořením, bylinkami i kyselými přísadami, jako je ocet nebo citronová šťáva. Oblíbená je i v kombinaci s kořenovou zeleninou nebo rýží.
Příprava
Před vařením čočku propláchněte, není nutné ji namáčet. Vařte v čisté vodě v poměru přibližně 1 díl čočky na 2,5 dílu vody.
Na mírném stupni ji vařte 25 až 30 minut, dokud nezměkne, ale stále drží tvar. Během vaření ji není třeba míchat. Sůl a kyselé přísady přidávejte až ke konci, aby se zrna správně uvařila.
Složení
100% čočka hnědá*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1288 kJ / 306 kcal
Tuky
1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
43,0 g
z toho cukry
1,0 g
Vláknina
18,0 g
Bílkoviny
21,0 g
Sůl
0,02 g
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Turecko (mimo EU)
Hnědá čočka v BIO kvalitě je tradiční luštěnina s jemně zemitou chutí a sytou vůní, která se při vaření nerozpadá a dobře drží tvar. Díky tomu je ideální nejen do polévek, ale i jako příloha, do salátů, zeleninových směsí nebo jako základ vegetariánských karbanátků.
Má výraznou, ale přesto vyváženou chuť, která ladí s kořením, bylinkami i kyselými přísadami, jako je ocet nebo citronová šťáva. Oblíbená je i v kombinaci s kořenovou zeleninou nebo rýží.
Příprava
Před vařením čočku propláchněte, není nutné ji namáčet. Vařte v čisté vodě v poměru přibližně 1 díl čočky na 2,5 dílu vody.
Na mírném stupni ji vařte 25 až 30 minut, dokud nezměkne, ale stále drží tvar. Během vaření ji není třeba míchat. Sůl a kyselé přísady přidávejte až ke konci, aby se zrna správně uvařila.
Složení
100% čočka hnědá*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1288 kJ / 306 kcal
Tuky
1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
43,0 g
z toho cukry
1,0 g
Vláknina
18,0 g
Bílkoviny
21,0 g
Sůl
0,02 g
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Turecko (mimo EU)
Parametry
Výrobce | Vital Country |