bio čočka hnědá Hnědá čočka v BIO kvalitě je tradiční luštěnina s jemně zemitou chutí a sytou vůní, která se při vaření nerozpadá a dobře drží tvar. Díky tomu je ideální nejen do polévek, ale i jako příloha, do salátů, zeleninových směsí nebo jako základ vegetariánských karbanátků. Má výraznou, ale přesto vyváženou chuť, která ladí s kořením, bylinkami i kyselými přísadami, jako je ocet nebo citronová šťáva. Oblíbená je i v kombinaci s kořenovou zeleninou nebo rýží. Příprava Před vařením čočku... Celý popis

Koupit za 65 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

bio čočka hnědá
Hnědá čočka v BIO kvalitě je tradiční luštěnina s jemně zemitou chutí a sytou vůní, která se při vaření nerozpadá a dobře drží tvar. Díky tomu je ideální nejen do polévek, ale i jako příloha, do salátů, zeleninových směsí nebo jako základ vegetariánských karbanátků.

Má výraznou, ale přesto vyváženou chuť, která ladí s kořením, bylinkami i kyselými přísadami, jako je ocet nebo citronová šťáva. Oblíbená je i v kombinaci s kořenovou zeleninou nebo rýží.
Příprava
Před vařením čočku propláchněte, není nutné ji namáčet. Vařte v čisté vodě v poměru přibližně 1 díl čočky na 2,5 dílu vody.
Na mírném stupni ji vařte 25 až 30 minut, dokud nezměkne, ale stále drží tvar. Během vaření ji není třeba míchat. Sůl a kyselé přísady přidávejte až ke konci, aby se zrna správně uvařila.
Složení
100% čočka hnědá*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100 g

Energie
1288 kJ / 306 kcal

Tuky
1,5 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g

Sacharidy
43,0 g

    z toho cukry
1,0 g

Vláknina
18,0 g

Bílkoviny
21,0 g

Sůl
0,02 g

Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Turecko (mimo EU)
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country