BIO kokosový cukr Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-) Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje. Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým,... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vital Country Kokosový cukr BIO 500 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
Popis
BIO kokosový cukr
Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-) Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje.
Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý cukr obsahuje chemické jedy, které získává při jeho zpracování a rafinaci. A to z velké části pouze proto, aby měl svoji bílou „čistou“ barvu.
co je kokosový cukr
Kdežto cukr kokosový, který se získává v ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému.
Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.
Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?
Bohužel vás musíme zklamat, ale není. Pokud toto někdo uvádí, jedná se pouze o marketing a nebezpečnou lež. Z hlediska onemocnění diabetes mellitus (cukrovka) ke kokosovému cukru přistupujte jako ke klasickému řepnému cukru.
jak sladí kokosový cukr
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.
Složení
100% kokosový cukr*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1643 kJ / 392 kcal
Tuky
< 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny
< 0,2 g
Sacharidy
95,0 g
z toho cukry
94,7 g
Bílkoviny
1,3 g
Sůl
0,47 g
Skladování
Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Země původu
Indonésie (mimo EU)
Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-) Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje.
Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý cukr obsahuje chemické jedy, které získává při jeho zpracování a rafinaci. A to z velké části pouze proto, aby měl svoji bílou „čistou“ barvu.
co je kokosový cukr
Kdežto cukr kokosový, který se získává v ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému.
Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.
Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?
Bohužel vás musíme zklamat, ale není. Pokud toto někdo uvádí, jedná se pouze o marketing a nebezpečnou lež. Z hlediska onemocnění diabetes mellitus (cukrovka) ke kokosovému cukru přistupujte jako ke klasickému řepnému cukru.
jak sladí kokosový cukr
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.
Složení
100% kokosový cukr*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1643 kJ / 392 kcal
Tuky
< 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny
< 0,2 g
Sacharidy
95,0 g
z toho cukry
94,7 g
Bílkoviny
1,3 g
Sůl
0,47 g
Skladování
Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Země původu
Indonésie (mimo EU)
Parametry
Výrobce | Vital Country |
Množství | 500 g |
Druh cukru | kokosové |
Bio | ano |
Porcovaný | ano |
Sirup | ne |