Ostropestřec Mariánský Celý plod Ostropestřec mariánský je bylina vypadající jako bodlák a už přes 2 tisíce let lidé využívají jeho léčivé účinky. Ostropestřec mariánský obsahuje skupinu látek zvaných Sylimarin. Součástí těchto látek je i velmi silný antioxidant, který dokonce předčí i účinky vitamínu C. Podle některých zdrojů může ostropestřec napomáhat chránit játra před vnějšími vlivy a u již poškozených jater fungovat jako podpůrný prostředek pro jejich obnovu. Samotná játra mají za určitých... Celý popis
Koupit za 49 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Ostropestřec Mariánský Celý plod
Ostropestřec mariánský je bylina vypadající jako bodlák a už přes 2 tisíce let lidé využívají jeho léčivé účinky. Ostropestřec mariánský obsahuje skupinu látek zvaných Sylimarin. Součástí těchto látek je i velmi silný antioxidant, který dokonce předčí i účinky vitamínu C.
Podle některých zdrojů může ostropestřec napomáhat chránit játra před vnějšími vlivy a u již poškozených jater fungovat jako podpůrný prostředek pro jejich obnovu. Samotná játra mají za určitých podmínek schopnost regenerace, např. po akutních otravách léky, alkoholem či jedy, a ostropestřec tuto funkci výrazně podporuje.
Běžně se ostropestřec doporučuje jako doplněk léčby i při vážných onemocněních jater. Ostropestřcem můžete ale také posílit žlučník, slezinu, dvanácterník i celou obranyschopnost svého těla.
Ostropestřec mariánský, schválená tvrzení dle EU:
přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, pročišťuje
antioxidant
vyrovnává hladinu cukru v krvi
udržuje normální činnost srdce
podporuje přirozenou obranyschopnost – odolnost
Použití
Drcený plod ostropestřce je rovnou připraven k použití a nadrcení zajišťuje, že z něj získáte nejvíce účinných látek.
Přímá konzumace - Ostropestřec mariánský drcený plod můžete konzumovat přímo, nejlépe před jídlem. Lžičku ostropestřce důkladně žvýkejte 4-5 minut a poté zapijte 150-200 ml vody. Pro dosažení nejlepšího výsledku opakujte 4x denně po dobu 12 týdnů. Po ukončení kůry si udělejte pauzu 2-4 týdny.
Přidání do pokrmů – Lžičku ostropestřce můžete přidat také do jogurtu, obilninových kaší, nápojů, polévek i omáček (po tepelné úpravě a do chladnějšího pokrmu).
Čaj - Vyluhováním ostropestřce získáte bílou, lehce zakalenou tekutinu s nevýraznou chutí, avšak s vynikajícími účinky. 1 čajovou lžičku zalijte 150 – 200 ml horké vody o teplotě 60-70 °C. Louhujte přibližně 15 minut a poté přeceďte.
Složení
100% celý plod ostropestřce mariánského (Silybum marianum).
Účinná látka Sylimarin: 1,85g na 100g, v doporučené denní dávce (16g) - 290mg.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1194 kJ / 285 kcal
Tuky
8,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
1,0 g
Sacharidy
5,4 g
z toho cukry
3,6 g
Vláknina
46,0 g
Bílkoviny
25,0 g
Sůl
Ostropestřec mariánský je bylina vypadající jako bodlák a už přes 2 tisíce let lidé využívají jeho léčivé účinky. Ostropestřec mariánský obsahuje skupinu látek zvaných Sylimarin. Součástí těchto látek je i velmi silný antioxidant, který dokonce předčí i účinky vitamínu C.
Podle některých zdrojů může ostropestřec napomáhat chránit játra před vnějšími vlivy a u již poškozených jater fungovat jako podpůrný prostředek pro jejich obnovu. Samotná játra mají za určitých podmínek schopnost regenerace, např. po akutních otravách léky, alkoholem či jedy, a ostropestřec tuto funkci výrazně podporuje.
Běžně se ostropestřec doporučuje jako doplněk léčby i při vážných onemocněních jater. Ostropestřcem můžete ale také posílit žlučník, slezinu, dvanácterník i celou obranyschopnost svého těla.
Ostropestřec mariánský, schválená tvrzení dle EU:
přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, pročišťuje
antioxidant
vyrovnává hladinu cukru v krvi
udržuje normální činnost srdce
podporuje přirozenou obranyschopnost – odolnost
Použití
Drcený plod ostropestřce je rovnou připraven k použití a nadrcení zajišťuje, že z něj získáte nejvíce účinných látek.
Přímá konzumace - Ostropestřec mariánský drcený plod můžete konzumovat přímo, nejlépe před jídlem. Lžičku ostropestřce důkladně žvýkejte 4-5 minut a poté zapijte 150-200 ml vody. Pro dosažení nejlepšího výsledku opakujte 4x denně po dobu 12 týdnů. Po ukončení kůry si udělejte pauzu 2-4 týdny.
Přidání do pokrmů – Lžičku ostropestřce můžete přidat také do jogurtu, obilninových kaší, nápojů, polévek i omáček (po tepelné úpravě a do chladnějšího pokrmu).
Čaj - Vyluhováním ostropestřce získáte bílou, lehce zakalenou tekutinu s nevýraznou chutí, avšak s vynikajícími účinky. 1 čajovou lžičku zalijte 150 – 200 ml horké vody o teplotě 60-70 °C. Louhujte přibližně 15 minut a poté přeceďte.
Složení
100% celý plod ostropestřce mariánského (Silybum marianum).
Účinná látka Sylimarin: 1,85g na 100g, v doporučené denní dávce (16g) - 290mg.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1194 kJ / 285 kcal
Tuky
8,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
1,0 g
Sacharidy
5,4 g
z toho cukry
3,6 g
Vláknina
46,0 g
Bílkoviny
25,0 g
Sůl
Parametry
Hmotnost | 500 g |
Výrobce | Vital Country |
Druh | ostropestřec |