Vykošťovací nůž 15cm

90 %
Stars
(1 hodnocení)

Rozdíl mezi kovaným a raženým nožem je zpravidla na pohled patrný. Kovaný nůž bývá obvykle těžší a zdá se je pružnější než obdobný tepaný nůž. Kovaný nůž má mezi rukojetí a ostřím krček, který se vytvoří v průběhu kování. Nože řady Chef´s společnosti Victorinox se zhotovují jemným kováním a další nože - prostřednictvím ražení. Vykošťovací nože se využívají k předběžnému zpracování masa.Při porcování masa svírá ostří nože poněkud větší úhel než např. při filetování nebo u kuchařských nožů. Vzhledem... Celý popis

Koupit za 5 590 Kč

Popis

Rozdíl mezi kovaným a raženým nožem je zpravidla na pohled patrný. Kovaný nůž bývá obvykle těžší a zdá se je pružnější než obdobný tepaný nůž. Kovaný nůž má mezi rukojetí a ostřím krček, který se vytvoří v průběhu kování. Nože řady Chef´s společnosti Victorinox se zhotovují jemným kováním a další nože - prostřednictvím ražení. Vykošťovací nože se využívají k předběžnému zpracování masa.Při porcování masa svírá ostří nože poněkud větší úhel než např. při filetování nebo u kuchařských nožů. Vzhledem k tomu mají tyto nože pevnější čepel a lépe se s nimi manipuluje. Zejména řeznický nůž přichází do styku s kostmi, šlachami, chrupavkami a vůbec s tvrdými a houževnatými materiály. Jejich ostří může být vystaveno velké deformující zátěži, která např. u fil
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Victorinox