Cejlonská skořice je dokonce mnoha špičkovými cukráři a kuchaři označována jako nejlepší skořice vůbec. Přidává se pro okořenění hlavně sladkých pokrmů, pečiva a cukrářských výrobků. Důležitou roli má i při zavařování ovoce. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a působí proti nadýmání. Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům,... Celý popis
Koupit za 175 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Wolfberry Skořice cejlonská mletá BIO - 150 g
Doprava:
35 Kč
Skladem
175 Kč
Koupit za 175 Kč
WOLFBERRY Skořice cejlonská mletá BIO 150 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
159 Kč
Koupit za 159 Kč
WOLFBERRY Skořice cejlonská mletá BIO 150 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
152 Kč
Koupit za 152 Kč
Wolfberry Skořice cejlonská mletá BIO 150 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
149 Kč
Koupit za 149 Kč
Popis
Cejlonská skořice je dokonce mnoha špičkovými cukráři a kuchaři označována jako nejlepší skořice vůbec. Přidává se pro okořenění hlavně sladkých pokrmů, pečiva a cukrářských výrobků. Důležitou roli má i při zavařování ovoce. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a působí proti nadýmání.
Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.
Charakteristika
První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř. Skořice působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd.
50g
ve 100gEnergetická hodnota1231 kJ
294 kcal
Tuky3,2 g
Z toho nasycené mastné kyseliny0,9 g
Sacharidy37 g
Z toho cukry35 g
Bílkoviny3,5 g
Sůl0,07 g
Vláknina53 g
Složení:
Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.
Charakteristika
První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř. Skořice působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd.
50g
ve 100gEnergetická hodnota1231 kJ
294 kcal
Tuky3,2 g
Z toho nasycené mastné kyseliny0,9 g
Sacharidy37 g
Z toho cukry35 g
Bílkoviny3,5 g
Sůl0,07 g
Vláknina53 g
Složení:
Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Parametry
Výrobce | Wolfberry |
Druh koření | skořice |
Bio | ano |
Značka | Wolfberry |
Forma | mleté |