Tři ctnosti Santoku 三徳 znamená v japonštině 3 ctnosti - maso, ryby, zelenina. Santoku nůž, je už podle svého názvu velmi univerzální a je schopný si prvotřídně poradit s krájením masa, zeleniny i filetováním ryb. S nožem Santoku můžete snadno krájet, plátkovat, kostkovat či řezat. Proces výroby japonské damaškové oceli Proces výroby damaškové oceli vychází z tradiční japonské techniky pro výrobu samurajských mečů. Výroba spočívá ve spojení velmi tvrdé vysokouhlíkaté oceli a houževnaté nízkouhlíkaté,... Celý popis

Koupit za 5 390 Kč

Popis

Tři ctnosti

Santoku 三徳 znamená v japonštině 3 ctnosti - maso, ryby, zelenina. Santoku nůž, je už podle svého názvu velmi univerzální a je schopný si prvotřídně poradit s krájením masa, zeleniny i filetováním ryb. S nožem Santoku můžete snadno krájet, plátkovat, kostkovat či řezat.

Proces výroby japonské damaškové oceli

Proces výroby damaškové oceli vychází z tradiční japonské techniky pro výrobu samurajských mečů. Výroba spočívá ve spojení velmi tvrdé vysokouhlíkaté oceli a houževnaté nízkouhlíkaté, které se opakovaně překládají. Následuje opakované zahřívání a šokové zmražení čepele. Výsledkem je mimořádně tvrdá a současně houževnatá ocel, která má dokonalé ostří a nikdy nekoroduje. Středová ocel VG10, s tvrdostí 60-61 HRC, zajišťuje výjimečnou odolnost a dlouhotrvající ostrost nože.

Jedinečná kresba nože

Japonské nože Yaxell jsou z damaškové oceli. Proto když se na závěr čepel opískuje, díky odlišné tvrdosti dojde k odhalení krásné kresby střídajících se vrstev oceli. Řada RAN PLUS má celkem 69 vrstev damaškové oceli, díky čemuž každý nůž získává svůj jedinečný vzor. Neexistují dva nože, které by byly stejné, proto je každý nůž jedinečný a jedině váš!

Rukojeť z micarty

Micarta je extrémně odolný a zároveň lehký materiál s trvanlivostí desítek let. Na rozdíl od dřeva neabsorbuje vodu, ani nepobírá pachy a není potřeba se o něj jakkoli starat. Rukojeť z micarty nabízí vynikající ergonomii a pevný úchop, i když máte vlhkou či mastnou ruku. S čepelí je spojena nekorodujícími nýty.

Ruční gravírování japonským mistrem

Na každém noži jsou ručně vygravírovány znaky „超多層鋼“, které znamenají  “více vrstvá ocel”. Gravírování dodává každému noži jedinečný charakter a je odrazem odedávna ceněné japonské zručnosti, která vyžaduje léta praxe.

Více než jen partnerství

Se společností Yaxell mámé už léta nadstandartně přátelské vztahy a pravidelně se setkáváme, nejčastěji v japonském městě Seki, které je jejím sídlem. Seki je srdcem japonského nožířského průmyslu a celé nožířské tradice. Každoročně se zde také koná festival nožů tzv. Hamono matsuri 刃物まつり

 

Doporučené použití a péče o japonské nože Yaxell:

- Japonské nože Yaxell používejte pouze na krájecím prkénku (doporučujeme speciální japonské prkénko HASEGAWA)

- Nože nepoužívejte ke krájení zmražených potravin.

- Japonské nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.

- Nůž po použití očistěte vodou a otřete suchou útěrkou.

- Nože nemyjte v myčce na nádobí.

- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.

Balení:

Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, kterou zároveň můžete použít jako pouzdro na nože.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Yaxell
Materiál čepele ocel
Barva Černá
Určení japonské
Délka ostří 16 cm