Chleba udělaný z námi klíčeného obilí bez droždí a kvásku je velice dobrou alternativou pečiva pro lidi s trávicími problémy. Tento chléb má ve skutečnosti pouze dvě složky: naklíčenou bio pohanku a sůl. Proces klíčení naplno aktivuje enzymy v zrnu. Minerály jsou snadněji dostupné a zrno je velmi dobře stravitelné. Upečený chleba je kompaktní a voňavý. Zůstane čerstvý po překvapivě dlouhou dobu. Tento druh chleba vyžaduje delší přípravu, ale vyplatí se to. Zrna bio pohanky se namočí a nechají... Celý popis
Koupit za 105 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Chleba udělaný z námi klíčeného obilí bez droždí a kvásku je velice dobrou alternativou pečiva pro lidi s trávicími problémy. Tento chléb má ve skutečnosti pouze dvě složky: naklíčenou bio pohanku a sůl. Proces klíčení naplno aktivuje enzymy v zrnu. Minerály jsou snadněji dostupné a zrno je velmi dobře stravitelné. Upečený chleba je kompaktní a voňavý. Zůstane čerstvý po překvapivě dlouhou dobu.
Tento druh chleba vyžaduje delší přípravu, ale vyplatí se to. Zrna bio pohanky se namočí a nechají několik dnů klíčit. Pak se pomelou na mlýnku, přidá se sůl, těsto se uhněte a vytvarují se z něj chleby. Ty potom rostou ve formě a nakonec se upečou.
Klíčení probudí v zrnu celou řadu pozitivních procesů:
- zlepšuje vstřebávání vitaminů a minerálů
- zvyšuje podíl enzymů a antioxidantů
- snižuje alergeny v obilovinách
- rozkládá z velké části kyselinu fytovou
- štěpí škroby a je díky tomu stravitelnější
- zvyšuje absorbci proteinu
- zvyšuje obsah vlákniny
Složení: pohanka bio, himalájská sůl
Skladování: Chléb lze uchovávat při pokojové teplotě 4 - 5 dnů, v lednici při +2°C – +7°C ve vzduchotěsné nádobě až 10 dnů.
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
Tento druh chleba vyžaduje delší přípravu, ale vyplatí se to. Zrna bio pohanky se namočí a nechají několik dnů klíčit. Pak se pomelou na mlýnku, přidá se sůl, těsto se uhněte a vytvarují se z něj chleby. Ty potom rostou ve formě a nakonec se upečou.
Klíčení probudí v zrnu celou řadu pozitivních procesů:
- zlepšuje vstřebávání vitaminů a minerálů
- zvyšuje podíl enzymů a antioxidantů
- snižuje alergeny v obilovinách
- rozkládá z velké části kyselinu fytovou
- štěpí škroby a je díky tomu stravitelnější
- zvyšuje absorbci proteinu
- zvyšuje obsah vlákniny
Složení: pohanka bio, himalájská sůl
Skladování: Chléb lze uchovávat při pokojové teplotě 4 - 5 dnů, v lednici při +2°C – +7°C ve vzduchotěsné nádobě až 10 dnů.
CZ-BIO-003
Zemědělská produkce EU
Parametry
Výrobce | ASO Zdravý život |