Treska obecná loin s kůží 300g je vynikající volbou pro milovníky ryb. Tento vysoký filet z tresky obecné, známý také jako "rybí svíčková", nabízí jemné bílé maso bez kostí, což ocení zejména děti. Treska je bohatá na vitamíny A a D a plnohodnotné bílkoviny, což ji činí ideální součástí zdravého jídelníčku. Naše treska pochází od certifikovaných producentů, kteří loví ryby šetrným a odpovědným způsobem. Každé ráno vyplouvají na moře, kde používají dlouhé vlasce s háčky, a odpoledne se vracejí do... Celý popis

Koupit za 390 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Treska obecná loin s kůží 300g je vynikající volbou pro milovníky ryb. Tento vysoký filet z tresky obecné, známý také jako "rybí svíčková", nabízí jemné bílé maso bez kostí, což ocení zejména děti. Treska je bohatá na vitamíny A a D a plnohodnotné bílkoviny, což ji činí ideální součástí zdravého jídelníčku.

Naše treska pochází od certifikovaných producentů, kteří loví ryby šetrným a odpovědným způsobem. Každé ráno vyplouvají na moře, kde používají dlouhé vlasce s háčky, a odpoledne se vracejí do přístavu. Ryby jsou téměř okamžitě zpracovány a expedovány na další cestu, aby si zachovaly svou čerstvost.

Nutritional Values per 100g

- Energetická hodnota: 323 kJ / 76 kcal

- Bílkoviny:  18 g

- Tuky: 0,6 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g)

- Sůl: 0,3 g

- Sacharidy: 0 g (z toho cukry: 0 g)

O produktu

- Latinský název ryby: Gadus morhua

- Obchodní označení: Treska obecná filet s kůží (loin) - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno

- Hmotnost celková: 300 g (bez glazury)

- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě

- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti

O výrobě

- Způsob produkce: Lov

- Země odlovu/odchovu: FAO 27.5 - loviště Islandu a Faerských ostrovů

- Země původu: Island 

- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku

- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku

Způsob skladování

- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .

- Uchování u spotřebitele :

Chladnička 0 až 2 °C : 1 den

- Mraznička -6 °C : 1 týden

- Mraznička -12 °C : 1 měsíc

- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti

Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.

Volně lovené ryby

Ochrana (nejen) mořského života je pro nás důležitá, proto v naší produkci dbáme na udržitelný způsob rybářství. Ryby, které v naší nabídce najdete, jsou proto loveny volně loděmi, které ráno vyrážejí na moře a loví s použitím háčků a šňůr. Nejde tedy o lodě s velkou zátahovou sítí, které decimují vše živé. Volný lov je šetrný k rybě, která je ušetřena stresu před zabitím.

Mrazíme jinak

Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.

Bez přidané vody

U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.

Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.

Hodnocení

Jsem vděčná, že Boxxi existuje, protože mám možnost si někde koupit rybu, u níž věřím, že je z udržitelného chovu, že bude i zdravotně nezávadná a naopak zdraví prospěšná. Jen se bojím, aby znovu nemuseli skončit. To by byla ohromná škoda. Takových obchodu s rybami, kterým záleží na ekologii je myslím málo. Hodně málo.

Skvělý tuňák, skvělý losos. Obojí šlo do sushi, část (tuňáka) do tataráku. Obě jídla úplně vynikající. A obsluha v obchodě? Perfektní, vstřícná, poradila jak rozmrazovat. Tak sem budu chodit; jsem rád, že takové obchody jsou. Velký palec nahoru.

Recepty

Tuňák s wasabi kaší

Zobrazit recept

Pečená treska s čočkovým salátem

Zobrazit recept

Pečený arktický losos se spicy asijskou omáčkou

Zobrazit recept

 
Zobrazit více