Rybízová medovina patří do nové produktové řady medovin značky APIMED, ve kterých se spojuje chuť medu se 100% přírodní ovocnou šťávou z černého rybízu. Rybízová medovina patří do nové produktové řady medovin značky APIMED, ve kterých se spojuje chuť medu se 100% přírodní ovocnou šťávou z černého rybízu. Medovina je vyrobena z květového medu a přírodní ovocné šťávy z rybízu. Díky vyváženému poměru medu a šťávy z rybízu získává nezaměnitelnou chuť, která lahodí chuťovým pohárkům každého milovníka... Celý popis

Koupit za 199 Kč

Popis

Rybízová medovina patří do nové produktové řady medovin značky APIMED, ve kterých se spojuje chuť medu se 100% přírodní ovocnou šťávou z černého rybízu.

Rybízová medovina patří do nové produktové řady medovin značky APIMED, ve kterých se spojuje chuť medu se 100% přírodní ovocnou šťávou z černého rybízu.

Medovina je vyrobena z květového medu a přírodní ovocné šťávy z rybízu. Díky vyváženému poměru medu a šťávy z rybízu získává nezaměnitelnou chuť, která lahodí chuťovým pohárkům každého milovníka medu, medovin a svěží ovocné chutě. Medovina dozrávala více jak rok v hlubokých sklepích v dubových sudech.

Medovina je přírodní nápoj, jemná usazenina není závadou.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Apimed
Příchuť ovocné - rybízové