Skvělá a poctivá potštejnská „Tradiční potštejnská medovina má vynikající chuťové vlastnosti a špičkovou kvalitu. Vyrábíme ji z úplně prvních kvalitních jarních medů z pampelišek, čerstvě rozkvetlých rostlin a ovocných stromů. Proto tak nádherně voní a ještě lépe chutná.“ Milan Pleva Lahodnou potštejnskou medovinu můžete konzumovat na čtyři způsoby: - Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje. - Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte... Celý popis
Koupit za 226 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Pleva Medovina z Potštejna - 0,5l
Doprava:
79 Kč
Skladem
226 Kč
Koupit za 226 Kč
Medovina z Potštejna - Pleva (0,50 l)
Doprava:
115 Kč
244 Kč
Koupit za 244 Kč
Pleva Medovina z Potštejna 0,5l
Doprava:
70 Kč
275 Kč
Koupit za 275 Kč
Pleva Medovina z Potštejna 0,5l
Doprava:
99 Kč
Skladem
249 Kč
Koupit za 249 Kč
Medovina z Potštejna 0,5l - Pleva (Medovina, Lihovina)
Doprava:
69 Kč
Skladem
220 Kč
Koupit za 220 Kč
Popis
Skvělá a poctivá potštejnská
„Tradiční potštejnská medovina má vynikající chuťové vlastnosti a špičkovou kvalitu. Vyrábíme ji z úplně prvních kvalitních jarních medů z pampelišek, čerstvě rozkvetlých rostlin a ovocných stromů. Proto tak nádherně voní a ještě lépe chutná.“ Milan Pleva
Lahodnou potštejnskou medovinu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Recepturu medoviny jsme za tři desítky let vyladili k dokonalosti
Medovina z Potštejna je vůbec první medovinou, kterou jsme začali před necelými patnácti lety vyrábět. Ovšem tajemstvím výroby a hledáním dokonalé receptury se Milan Pleva zabýval již mnoho let před zahájením výroby pro zákazníky.
Protože jsme neměli žádnou rodinnou recepturu předávanou z generace na generaci, přečetli jsme spoustu knížek, konzultovali proces kvašení s vinařem a především neustále vylepšovali, starali se o dobré podmínky uskladnění, kontrolovali výrobní teplotu i teplotu při zrání a pravidelně ochutnávali.
Potštejnskou medovinu jsme za dlouhá léta vyladili k dokonalosti a na postupu její výroby bychom neměnili ani jediný krok.
Kvalitní složení odráží výjimečnou chuť
Naše tradiční medovina vzniká kvašením květového medu za použití speciálních kvasinek. Protože chceme zachovat významné látky včelího medu, nepoužíváme při její výrobě tepelnou úpravu.
Složení medoviny je rovněž výjimečné, neobsahuje totiž žádné konzervační látky, barviva ani příchutě. Žádné z našich medovin nedokyselujeme nebo naopak nedoslazujeme (nestandardizujeme), proto je každá šarže originální a její chuť je závislá na druhu použitého medu. Pokaždé ale chceme dosáhnout jedinečné a výjimečné chuti, proto ji necháváme zrát minimálně rok a půl.
Složení: voda, květový med. Obsah alkoholu min. 11 %
„Tradiční potštejnská medovina má vynikající chuťové vlastnosti a špičkovou kvalitu. Vyrábíme ji z úplně prvních kvalitních jarních medů z pampelišek, čerstvě rozkvetlých rostlin a ovocných stromů. Proto tak nádherně voní a ještě lépe chutná.“ Milan Pleva
Lahodnou potštejnskou medovinu můžete konzumovat na čtyři způsoby:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- ...přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Recepturu medoviny jsme za tři desítky let vyladili k dokonalosti
Medovina z Potštejna je vůbec první medovinou, kterou jsme začali před necelými patnácti lety vyrábět. Ovšem tajemstvím výroby a hledáním dokonalé receptury se Milan Pleva zabýval již mnoho let před zahájením výroby pro zákazníky.
Protože jsme neměli žádnou rodinnou recepturu předávanou z generace na generaci, přečetli jsme spoustu knížek, konzultovali proces kvašení s vinařem a především neustále vylepšovali, starali se o dobré podmínky uskladnění, kontrolovali výrobní teplotu i teplotu při zrání a pravidelně ochutnávali.
Potštejnskou medovinu jsme za dlouhá léta vyladili k dokonalosti a na postupu její výroby bychom neměnili ani jediný krok.
Kvalitní složení odráží výjimečnou chuť
Naše tradiční medovina vzniká kvašením květového medu za použití speciálních kvasinek. Protože chceme zachovat významné látky včelího medu, nepoužíváme při její výrobě tepelnou úpravu.
Složení medoviny je rovněž výjimečné, neobsahuje totiž žádné konzervační látky, barviva ani příchutě. Žádné z našich medovin nedokyselujeme nebo naopak nedoslazujeme (nestandardizujeme), proto je každá šarže originální a její chuť je závislá na druhu použitého medu. Pokaždé ale chceme dosáhnout jedinečné a výjimečné chuti, proto ji necháváme zrát minimálně rok a půl.
Složení: voda, květový med. Obsah alkoholu min. 11 %
Parametry
Výrobce | Pleva |
Objem láhve | 0.5 l |
Příchuť | přírodní |
Druh | přírodní |