Nanna („Matka“) je germánská bohyně květů. Žena boha Baldra, matka Forsetiho, milovala šperky. Nanna patří k rodu Ásů. Při pohřbu svého muže Nanna smutkem zemře. Nanna („Matka“) je germánská bohyně květů. Žena boha Baldra, matka Forsetiho, milovala šperky. Nanna patří k rodu Ásů. Při pohřbu svého muže Nanna smutkem zemře. Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru. Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu... Celý popis

Koupit za 399 Kč

Popis

Nanna („Matka“) je germánská bohyně květů. Žena boha Baldra, matka Forsetiho, milovala šperky. Nanna patří k rodu Ásů. Při pohřbu svého muže Nanna smutkem zemře.

Nanna („Matka“) je germánská bohyně květů. Žena boha Baldra, matka Forsetiho, milovala šperky. Nanna patří k rodu Ásů. Při pohřbu svého muže Nanna smutkem zemře.

Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru.

Hřebečská medovina je čistě přírodní produkt vzniklý kvašením kvalitního medu za účasti čisté kultury vinných kvasinek. Jejich vzácné chuti je dosaženo kvalitou medu, který pochází z lesů hřebečského hřbetu v okolí Moravské Třebové. Příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody. Podává se chlazená, v chladném období se servíruje též teplá.

Klášterní medovina je ochucena 9 druhy koření a bylin. Mimojiné obsahuje puškvorec, meduňku atd.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Hřebečská medovina
Příchuť bylinné