Informace o značce Šmajstrla Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z... Celý popis
Koupit za 42 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Šmajstrla Pohankové těstoviny vřetena Šmajstrla 250 g
Doprava:
70 Kč
Skladem
42 Kč
Koupit za 42 Kč
ŠMAJSTRLA Těstoviny pohankové vřetena 250 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
56 Kč
Koupit za 56 Kč
ŠMAJSTRLA Těstoviny pohankové vřetena 250g
Doprava:
69 Kč
Skladem
61 Kč
Koupit za 61 Kč
iPlody Pohankové těstoviny vřetena 250g
Doprava:
59 Kč
Skladem
61 Kč
Koupit za 61 Kč
Šmajstrla Pohankové těstoviny vřetena 250g
Doprava:
59 Kč
Skladem
55 Kč
Koupit za 55 Kč
Popis
Informace o značce Šmajstrla
Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.
Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.
Složení: pohanková mouka, voda
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
1540 kJ / 367 kcal
Tuky
1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
78,7 g
z toho cukry
0,7 g
Bílkoviny
7 g
Sůl
0,1 g
Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.
Přirozeně bezlepková směs, lehce stravitelná s příchutí kakaa. Stačí pouze zalít teplým mlékem nebo vodou, přidat ovoce a zdravá, chutná snídaně je na světě. Pohanka je charakteristická vysokým obsahem rutinu, vitamínu B, fosforu, železa aj. Pro přípravu těsta lze použít pohankovou kaši neochucenou - natural.
Složení: pohanková mouka, voda
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota
1540 kJ / 367 kcal
Tuky
1,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
78,7 g
z toho cukry
0,7 g
Bílkoviny
7 g
Sůl
0,1 g
Parametry
Výrobce | Šmajstrla |
Hmotnost balení | 250 g |
Bezlepkové | ano |
Druh těstovin | vřetena |
Bio | ne |