Labeta Želírfix 1:1 1 x 20 g

100 %
Stars
(17 hodnocení)

Dostali jste od sousedky koš meruněk, ale koláčů jste již přejedení? Zkuste si z nich připravit výtečný džem. A pokud máte čas, můžete si pohrát s chutěmi. Jednodruhové džemy jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Ale co takhle zkombinovat meruňky s vanilkou nebo limetkou? Vaší fantazii se meze nekladou. Pokud máte po ruce ovoce, které nepatří mezi nejsladší, sáhněte po Želírfixu 1:1, ke kterému musíte při výrobě džemu dosypat ještě 1 kg cukru. A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a... Celý popis

Koupit za 16 Kč

Popis

Dostali jste od sousedky koš meruněk, ale koláčů jste již přejedení? Zkuste si z nich připravit výtečný džem. A pokud máte čas, můžete si pohrát s chutěmi. Jednodruhové džemy jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Ale co takhle zkombinovat meruňky s vanilkou nebo limetkou? Vaší fantazii se meze nekladou. Pokud máte po ruce ovoce, které nepatří mezi nejsladší, sáhněte po Želírfixu 1:1, ke kterému musíte při výrobě džemu dosypat ještě 1 kg cukru.

A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasicka perník nebo chléb. Žijte naplno!

 

Složení:

cukr, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1520/ 360 kcal
Tuky < 0,5
z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1
Sacharidy 80 g
z toho cukry 68 g
Bílkoviny 0,8 g
Sůl 0,04 g

Návod k přípravě:

Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 900 – 1000 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3 – 5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

PŘÍPRAVA V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ:

Očištěné a vypeckované ovoce 900 – 1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Ovoce vložíme do domácí pekárny, přidáme 1 kg cukru a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci sáček Želírfixu 1:1, můžeme dochutit kyselinou citronovou. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

Balení:

20 g

Země původu:

Česká republika

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Labeta