Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Srnčí kýta má charakter mírně kořeněného masa, které je vhodné pro gurmety hledající příjemný gastronomický zážitek. Vhodná na pečení, řízky a lahodné omáčky. TIP NA RECEPT: POMALU PEČENÁ SRNČÍ KÝTA Budete potřebovat:400g srnčí kýty50g špeku1 cibule180g mrkve100g petržele80g celeru50g slaniny2 stroužky česnekulžíce protlaku200ml červeného vína400ml hovězího vývaru1 bobkový list4ks nového koření6ks celého jalovce10 kuliček barevného pepře40g másla1... Celý popis
Koupit za 1 272 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Srnčí kýta má charakter mírně kořeněného masa, které je vhodné pro gurmety hledající příjemný gastronomický zážitek.
Vhodná na pečení, řízky a lahodné omáčky.
TIP NA RECEPT: POMALU PEČENÁ SRNČÍ KÝTA
Budete potřebovat:400g srnčí kýty50g špeku1 cibule180g mrkve100g petržele80g celeru50g slaniny2 stroužky česnekulžíce protlaku200ml červeného vína400ml hovězího vývaru1 bobkový list4ks nového koření6ks celého jalovce10 kuliček barevného pepře40g másla1 snítek tymiánusůl, pepřtřtinový cukrstolní olej400g brambor3 snítky rozamrýnu
Postup přípravy:
Srnčí kýtu očistěte od přebytečných blan. Špek nakrájejte na dlouhé kousky cca 1x1cm tlusté a dlouhé přibližně 3cm. Tenkým dlouhým nožem kýtu nakrojte a maso prošpikujte. Maso dobře osolte a opepřete. Ve větším kastrolu rozpusťte máslo s kapkou stolního oleje a maso zprudka orestujte ze všech stran. Poté vytáhněte a odložte bokem. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte na hrubo. Kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na kolečka a spolu s cibulí orestujte do tmavě hnědé barvy ve stejném kastrolu, jako jste restovali maso. Slaninu s česnekem nakrájejte na menší kousky a přihoďte ke kořenové zelenině na posledních pár minut. Přidejte rajčatový protlak a restujte pár minut, poté vše zalijte červeným vínem. Přiveďte k varu a nechte odpařit všechen alkohol, poté přilijte hovězí vývar. Do kastrolu vložte zpět maso a všechno zbylé koření. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a nechte táhnout zhruba 2 hodiny, dokud maso nezměkne. V průběhu dušení zkontrolujte. Troubu rozehřejte na 180°C. Brambory vložte na plech, zakápněte stolním olejem, osolte, opepřete, přidejte snítky rozmarýnu a po hodině dušení masa vložte brambory do trouby. Pečte do zlatova.
Jakmile je maso hotové, vyndejte ho ven a nechte chvíli odpočinout. Omáčku s dušenou zeleninou je třeba dochutit solí, pepřem, popřípadě špetkou třtinového cukru. Maso nakrájejte na plátky zhruba 1cm tlusté a naservírujte na talíř společně s dušenou kořenovou zeleninou a pečenými brambory.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Vhodná na pečení, řízky a lahodné omáčky.
TIP NA RECEPT: POMALU PEČENÁ SRNČÍ KÝTA
Budete potřebovat:400g srnčí kýty50g špeku1 cibule180g mrkve100g petržele80g celeru50g slaniny2 stroužky česnekulžíce protlaku200ml červeného vína400ml hovězího vývaru1 bobkový list4ks nového koření6ks celého jalovce10 kuliček barevného pepře40g másla1 snítek tymiánusůl, pepřtřtinový cukrstolní olej400g brambor3 snítky rozamrýnu
Postup přípravy:
Srnčí kýtu očistěte od přebytečných blan. Špek nakrájejte na dlouhé kousky cca 1x1cm tlusté a dlouhé přibližně 3cm. Tenkým dlouhým nožem kýtu nakrojte a maso prošpikujte. Maso dobře osolte a opepřete. Ve větším kastrolu rozpusťte máslo s kapkou stolního oleje a maso zprudka orestujte ze všech stran. Poté vytáhněte a odložte bokem. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte na hrubo. Kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na kolečka a spolu s cibulí orestujte do tmavě hnědé barvy ve stejném kastrolu, jako jste restovali maso. Slaninu s česnekem nakrájejte na menší kousky a přihoďte ke kořenové zelenině na posledních pár minut. Přidejte rajčatový protlak a restujte pár minut, poté vše zalijte červeným vínem. Přiveďte k varu a nechte odpařit všechen alkohol, poté přilijte hovězí vývar. Do kastrolu vložte zpět maso a všechno zbylé koření. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a nechte táhnout zhruba 2 hodiny, dokud maso nezměkne. V průběhu dušení zkontrolujte. Troubu rozehřejte na 180°C. Brambory vložte na plech, zakápněte stolním olejem, osolte, opepřete, přidejte snítky rozmarýnu a po hodině dušení masa vložte brambory do trouby. Pečte do zlatova.
Jakmile je maso hotové, vyndejte ho ven a nechte chvíli odpočinout. Omáčku s dušenou zeleninou je třeba dochutit solí, pepřem, popřípadě špetkou třtinového cukru. Maso nakrájejte na plátky zhruba 1cm tlusté a naservírujte na talíř společně s dušenou kořenovou zeleninou a pečenými brambory.
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Parametry
Výrobce | Šumavská Zvěřina |