Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma. Je vyrobeno z NEPRAŽENÝCH ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje minimálně 10% kakaového másla. Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje. Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek). Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto... Celý popis
Koupit za 375 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma. Je vyrobeno z NEPRAŽENÝCH ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje minimálně 10% kakaového másla.
Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje.
Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek).
Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek.
POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 st.
Složení: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla minimálně 10%.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota
1450 kJ (349 kcal)
tuky
13,10 g
z toho: nasycené mastné kyseliny
7,86 g
sacharidy
14,6 g
z toho: cukry
0,45 g
vláknina
37,2 g
bílkoviny
24,65 g
sůl
0,047 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Gastro balení:
* 5 kg
Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje.
Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek).
Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek.
POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42 st.
Složení: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla minimálně 10%.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota
1450 kJ (349 kcal)
tuky
13,10 g
z toho: nasycené mastné kyseliny
7,86 g
sacharidy
14,6 g
z toho: cukry
0,45 g
vláknina
37,2 g
bílkoviny
24,65 g
sůl
0,047 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Gastro balení:
* 5 kg
Parametry
Výrobce | Čokoládovna Troubelice |
Hmotnost | 500 g |
Druh | kakao |