Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Plec z divočáka je jemně prorostlé maso s pevnou strukturou a pro svoji univerzálnost jde o nejoblíbenější druh zvěřiny. Může být jak se zelím, tak se šípkovou omáčkou. Vhodná na pečení a dušení v celku, krájená na ragú nebo guláš. TIP NA RECEPT: DIVOČÁK SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU Budete potřebovat: 1 kg plece z divočáka½ kostky másla100 g špeku1 velká cibule½ kg kořenové zeleninydivoké koření /celý pepř, nové koření, bobkový list/1 celá skořiceněkolik celých... Celý popis
Koupit za 713 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Plec z divočáka je jemně prorostlé maso s pevnou strukturou a pro svoji univerzálnost jde o nejoblíbenější druh zvěřiny. Může být jak se zelím, tak se šípkovou omáčkou.
Vhodná na pečení a dušení v celku, krájená na ragú nebo guláš.
TIP NA RECEPT: DIVOČÁK SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: 1 kg plece z divočáka½ kostky másla100 g špeku1 velká cibule½ kg kořenové zeleninydivoké koření /celý pepř, nové koření, bobkový list/1 celá skořiceněkolik celých /čerstvých nebo sušených šípků/šípková zavařeninasůl
Postup přípravy: Cibuli s kořenovou zeleninou orestujeme na másle a rozpuštěném špeku dozlatova. Vložíme sítko s divokým kořením, sítko se šípky, celou skořici, maso, podlijeme vodou a vaříme do měkka. Druhý den mírně zahřejeme, aby se rozpustil ztuhlý tuk. Maso vyjmeme, šípky ze sítka propasírujeme a ostatní koření vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku dáme zpět do hrnce, přidáme šípkovou zavařeninu, propasírované šípky a zvolna přivedeme k varu.Je-li třeba, tak omáčku mírně zahustíme hladkou moukou, kterou jsme dobře rozmíchali v trošce vody. Omáčka by měla mít sama o sobě správnou konzistenci a pak není třeba zahustit. Na dochucení přidáme několik kapek citronu. Sítko na koření můžeme nahradit gázou, do které koření /šípky/ zavážeme.Příloha: kynuté nebo houskové knedlíky, brusinky, zelí
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Vhodná na pečení a dušení v celku, krájená na ragú nebo guláš.
TIP NA RECEPT: DIVOČÁK SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: 1 kg plece z divočáka½ kostky másla100 g špeku1 velká cibule½ kg kořenové zeleninydivoké koření /celý pepř, nové koření, bobkový list/1 celá skořiceněkolik celých /čerstvých nebo sušených šípků/šípková zavařeninasůl
Postup přípravy: Cibuli s kořenovou zeleninou orestujeme na másle a rozpuštěném špeku dozlatova. Vložíme sítko s divokým kořením, sítko se šípky, celou skořici, maso, podlijeme vodou a vaříme do měkka. Druhý den mírně zahřejeme, aby se rozpustil ztuhlý tuk. Maso vyjmeme, šípky ze sítka propasírujeme a ostatní koření vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku dáme zpět do hrnce, přidáme šípkovou zavařeninu, propasírované šípky a zvolna přivedeme k varu.Je-li třeba, tak omáčku mírně zahustíme hladkou moukou, kterou jsme dobře rozmíchali v trošce vody. Omáčka by měla mít sama o sobě správnou konzistenci a pak není třeba zahustit. Na dochucení přidáme několik kapek citronu. Sítko na koření můžeme nahradit gázou, do které koření /šípky/ zavážeme.Příloha: kynuté nebo houskové knedlíky, brusinky, zelí
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Parametry
Výrobce | Šumavská Zvěřina |