Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.   Základní příprava - 500g směs - 475 ml(g) vody - 20 ml oleje - 13g čerstvého droždí  Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně: - Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. - Do... Celý popis

Koupit za 295 Kč

Popis

Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

 

Základní příprava

- 500g směs

- 475 ml(g) vody

- 20 ml oleje

- 13g čerstvého droždí

 Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

- Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej.

- Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb.

- Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA).

- U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení.

- Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu.

- Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

 Postup pro pečení v běžné troubě:

- Vymíchejte těsto dle návodu.

- Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi.

- Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy.

- Forma by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí.

- Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi.

- Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy.

- Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby povrch neokoral.

- Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min.

- Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem.

- Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Dalamánky:

- Z připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g válečky a uložte na plech.

- Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte.

- Před pečením lehce potřete vodou a posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli.

- Pečte při 200 °C asi 20 min.

Kostky:

- Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm).

- Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout.

- Pečte při 200°C asi 20-25 min.

- Lze je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.

 Složení:

- Deproteinovaný pšeničný škrob

- Jáhlová mouka

- Lupinová mouka

- Bramborové vločky

- Lněná vláknina

- Cukr

- Sůl

- Zahušťovadlo guma guar

- Chlebové koření

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota:
 1375 kJ/329 kcal

Tuky:
 1,7 g

z toho nasycené mastné kyseliny:
 0,3 g

Sacharidy:
 70 g

z toho cukry:
 3,7 g

Vláknina:
 8,2 g

Bílkoviny:
 6,8 g  

Sůl:
 0,8 g

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nominal