Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb. Základní příprava - 500g směs - 475 ml(g) vody - 20 ml oleje - 13g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně: - Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. - Do... Celý popis
Koupit za 295 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.
Základní příprava
- 500g směs
- 475 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
- Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej.
- Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb.
- Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA).
- U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení.
- Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu.
- Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě:
- Vymíchejte těsto dle návodu.
- Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi.
- Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy.
- Forma by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí.
- Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi.
- Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy.
- Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby povrch neokoral.
- Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min.
- Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem.
- Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Dalamánky:
- Z připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g válečky a uložte na plech.
- Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte.
- Před pečením lehce potřete vodou a posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli.
- Pečte při 200 °C asi 20 min.
Kostky:
- Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm).
- Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout.
- Pečte při 200°C asi 20-25 min.
- Lze je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.
Složení:
- Deproteinovaný pšeničný škrob
- Jáhlová mouka
- Lupinová mouka
- Bramborové vločky
- Lněná vláknina
- Cukr
- Sůl
- Zahušťovadlo guma guar
- Chlebové koření
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:
1375 kJ/329 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
70 g
z toho cukry:
3,7 g
Vláknina:
8,2 g
Bílkoviny:
6,8 g
Sůl:
0,8 g
Základní příprava
- 500g směs
- 475 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
- Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej.
- Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb.
- Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA).
- U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení.
- Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu.
- Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě:
- Vymíchejte těsto dle návodu.
- Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi.
- Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy.
- Forma by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí.
- Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi.
- Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy.
- Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby povrch neokoral.
- Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min.
- Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem.
- Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Dalamánky:
- Z připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g válečky a uložte na plech.
- Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte.
- Před pečením lehce potřete vodou a posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli.
- Pečte při 200 °C asi 20 min.
Kostky:
- Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm).
- Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout.
- Pečte při 200°C asi 20-25 min.
- Lze je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.
Složení:
- Deproteinovaný pšeničný škrob
- Jáhlová mouka
- Lupinová mouka
- Bramborové vločky
- Lněná vláknina
- Cukr
- Sůl
- Zahušťovadlo guma guar
- Chlebové koření
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:
1375 kJ/329 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
70 g
z toho cukry:
3,7 g
Vláknina:
8,2 g
Bílkoviny:
6,8 g
Sůl:
0,8 g
Parametry
Výrobce | Nominal |