Badyán celý Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně. Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz. Zdravotní... Celý popis
Koupit za 70 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
97 %
Badyán celý 50g
Doprava:
75 Kč
Skladem
70 Kč
Koupit za 70 Kč
100 %
FromNature Badyán - celý Množství: 50g
Doprava:
75 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Popis
Badyán celý
Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny
Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g
Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu
Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.
Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.
Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!
Recept:
Badyánová roštěná
600g hovězí roštěné, 2 lžíce červeného vína, 100g slaniny, cibule, 4 hvězdičky badyánu, olej, sůl, mletý pepř
Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme je. Poté na oleji, na kterém jsme opekli plátky masa, opečeme cibuli, slaninu a badyán. Vrátíme roštěnky, přilijeme víno a vodu a podusíme do měkka. Když je maso hotové, šťávu zahustíme moukou.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny
Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g
Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu
Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.
Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.
Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!
Recept:
Badyánová roštěná
600g hovězí roštěné, 2 lžíce červeného vína, 100g slaniny, cibule, 4 hvězdičky badyánu, olej, sůl, mletý pepř
Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme je. Poté na oleji, na kterém jsme opekli plátky masa, opečeme cibuli, slaninu a badyán. Vrátíme roštěnky, přilijeme víno a vodu a podusíme do měkka. Když je maso hotové, šťávu zahustíme moukou.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
| Výrobce | Ebies |
| Hmotnost | 50 g |