Ječné vločky jsou větší než jiné vločky a také lépe drží svůj tvar. Mají neutrální příjemnou chuť. Chutnat vám budou v polévce, pečivu, uděláte z nich i pomazánku nebo drobenku. VYUŽITÍ: polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte krutonky - vločky smíchejte se semínky, kořením a olejem, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C, hodí se do polévky i salátu knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami pečivo... Celý popis

Koupit za 19 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Ječné vločky jsou větší než jiné vločky a také lépe drží svůj tvar. Mají neutrální příjemnou chuť. Chutnat vám budou v polévce, pečivu, uděláte z nich i pomazánku nebo drobenku.

VYUŽITÍ:

polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte

krutonky - vločky smíchejte se semínky, kořením a olejem, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C, hodí se do polévky i salátu

knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami

pečivo - nahraďte jednu čtvrtinu mouky vločkami

placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte

sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví

drobenka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje

pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte

Ječné vločky se připravují ze zrna, které je nasáklé, uvařené a slisované. Ječné vločky velmi dobře drží tvar, dokonce nejlépe ze všech vloček. Nejsou tedy zcela vhodné pro přípravu kaše. Oproti ostatním vločkám mají také větší rozměr.

Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.

SLOŽENÍ:
Vločky JEČNÉ

ALERGENY:
Lepek

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:

Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g VÝROBKU:

Energetická hodnota: 1 412 kJ/334 kcal; tuky: 2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 63 g; z toho cukry: 3 g; bílkoviny: 11 g; sůl: 0,045 g; vláknina: 0,0g.

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a temnu.

 

OBSAH:

250 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zdraví z Přírody