- Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní. - Při zadělávání těsta je možné chléb "vylepšit" přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně...). - Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí. Dobrou chuť! - Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk... Celý popis

Koupit za 86 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

- Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní.

- Při zadělávání těsta je možné chléb "vylepšit" přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně...).

- Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí. Dobrou chuť!

- Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní.

- Při zadělávání těsta je možné chléb "vylepšit" přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně...).

- Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí. Dobrou chuť!

Hmotnost: 500 g

Složení: Bezlepkový pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření.

Příprava:
500 g směs
475 ml (g) vody
20 ml oleje
15 g čerstvého droždí
Postup pro pečení v běžné troubě: Vymíchejte těsto dle návodu. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Výživové údaje na 100 g: Energie 1448kJ/343kcal * tuky 1,7 g * NMK 0,4 g * sacharidy 71 g * cukry 3,7 g * VLÁKNINA 8,2 g * bílkoviny 6,6 g * sůl 2 g

Skladujte v suchu, při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chraňte před přímým slunečním světlem. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
Výrobce: NOMINAL CZ OBCHODNÍ s.r.o., Vídeň 6, Velké Meziříčí, 59401
Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nominal
Chléb ano