Tmavě hnědá pohanka je loupaná termicky. Při tomto postupu dochází k napařování pohanky horkou párou a následnému prudkému sušení. Pohanka tímto procesem získá příjemnou oříškovou chuť. V kuchyni se využívá do salátů, jako příloha k masům, výborná je i v kombinaci se zeleninou. Z pohanky se dají připravovat také sladké pokrmy a kaše. Složení: zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a... Celý popis

Koupit za 346 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Tmavě hnědá pohanka je loupaná termicky. Při tomto postupu dochází k napařování pohanky horkou párou a následnému prudkému sušení. Pohanka tímto procesem získá příjemnou oříškovou chuť. V kuchyni se využívá do salátů, jako příloha k masům, výborná je i v kombinaci se zeleninou. Z pohanky se dají připravovat také sladké pokrmy a kaše.
Složení: zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance je cholin.
Příprava: Pohanku propláchneme, zalijeme vodou (na 100 g pohanky cca 150 - 200 ml vody), osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 10 - 15 minut. Hotovou pohanku můžeme dochutit kouskem másla. 
Výrobce: FOODISH s.r.o., Praha 6, 160 00, Pětidomí 177/25
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1548 / 365

kJ / kcal

Bílkoviny

12,0

g

Sacharidy                    

74,0

g

- z toho cukry

0,6

g

Tuky                     

2,6

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,5

g

Sůl

0,01

g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Arax