Biltong je speciálně připravované sušené maso, které se na rozdíl od jerky krájí na plátky až po procesu sušení. Díky tomu je tento druh masa neuvěřitelně šťavnatý, chutný a autenticky připomíná mnohem více čerstvé maso díky tlustším plátkům. Rozdílné jsou také přísady, kterými se nejčastěji hovězí maso ochucuje a díky tomu má naprosto specifickou chuť. Do speciálního postupu úpravy masa, který má své kořeny v Jižní Africe, jsme rozhodli přidat to nejlepší z jižní Asie a výsledkem je naprosto světová... Celý popis

Koupit za 169 Kč

Popis

Biltong je speciálně připravované sušené maso, které se na rozdíl od jerky krájí na plátky až po procesu sušení. Díky tomu je tento druh masa neuvěřitelně šťavnatý, chutný a autenticky připomíná mnohem více čerstvé maso díky tlustším plátkům. Rozdílné jsou také přísady, kterými se nejčastěji hovězí maso ochucuje a díky tomu má naprosto specifickou chuť. Do speciálního postupu úpravy masa, který má své kořeny v Jižní Africe, jsme rozhodli přidat to nejlepší z jižní Asie a výsledkem je naprosto světová chuť.
Na slunci sušená pepřová zrna Kampotského červeného pepře dovedou dokonale podtrhnout chuť hovězího masa. Exotické tóny ručně tříděných zrn dokonale doplňují vůni a chuť, které biltong získává během procesu přípravy, při které nejsou přítomny žádné konzervanty. 50g této autentické dobroty si můžete dopřát při cestách, pro doplnění energie během sportování nebo jen tak na chuť večer, třeba u piva či sklenky dobrého vína.
Proč Biltong s pepřem?Na evropském trhu se sušeným masem nenajdete biltong s pepřovou příchutí. Jerky s touto příchutí je spousta, ale většinou se jedná o obyčejný pepř. Naše premisa byla, že když smícháme dva kvalitní produkty, výsledek bude kolosální: jediný hovězí biltong s Kampotským pepřem na světě.
Pepř na sušeníPři přípravě sušeného masa je důležité jej před samotným sušením správně okořenit. Existuje mnoho směsí koření, ale nikdo ještě nevymyslel jednodušší a lepší věc než je pepř. Jeho výrazná chuť perfektně doplňuje strukturu hovězího masa a dodává mu tu správnou pikantnost. 
Co je to biltong?Biltong je druh sušeného masa, který má své kořeny v Jižní Africe. Slovo biltong pochází z holandského bil (maso, kýta) a tong (pruh). Vyrábí se převážně z hovězího masa, ale najdete i biltong z lamy, antilopy, pštrosa, nebo zvěřiny. Finální produkt má pak tlustší plátky masa a je více šťavnatý než jerky.
Náš biltong je čerstvý a určen k okamžité konzumaci, bez přidaného cukru, je ho krásných šťavnatých 50g a neotevřený vydrží až rok.
Zobrazit více