Medovina ze slunečnicového medu 0,2l placatice - Pleva Nechte se okouzlit výraznou sladkou chutí medoviny ze slunečnicového medu. Med, ze kterého je vyrobena, obsahuje veliké množství pylu a prvopočátek chuti medoviny je právě v něm. Chuť slunečnicového pylu, která je trpce hořko-sladká, se objevuje i v této medovině. Proto doporučujeme chuť posuzovat až minimálně po třetím doušku. Popisované chuťové pohlazení způsobí, že doušek sklouzne do hrdla až příliš lehce a zanechá po sobě jemně nahořklý... Celý popis

Koupit za 128 Kč

Popis

Medovina ze slunečnicového medu 0,2l placatice - Pleva
Nechte se okouzlit výraznou sladkou chutí medoviny ze slunečnicového medu. Med, ze kterého je vyrobena, obsahuje veliké množství pylu a prvopočátek chuti medoviny je právě v něm. Chuť slunečnicového pylu, která je trpce hořko-sladká, se objevuje i v této medovině. Proto doporučujeme chuť posuzovat až minimálně po třetím doušku. Popisované chuťové pohlazení způsobí, že doušek sklouzne do hrdla až příliš lehce a zanechá po sobě jemně nahořklý dozvuk. Ten rovnou láká k doušku dalšímu.
Lahodnou medovinu ze slunečnicového medu můžete konzumovat na čtyři způsoby:

Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.

Poctivá technologie výroby
Slunečnicové medové víno vyrábíme podle tajného receptu, který jsme piplali a vylepšovali dlouhé roky.
Slunečnicové medové víno vzniká kvašením slunečnicového medu a při výrobě nepoužíváme tepelnou úpravu, abychom zachovali důležité látky slunečnicového medu.
Produkt neprochází žádným dodatečným doslazováním či dokyselováním. Neobsahuje žádné konzervanty, barviva nebo příchutě. Naopak mu dáváme dostatek času na zrání, než se dostane k prvním zákazníkům, zraje přibližně rok a půl. Každá šarže je originální, protože i med má každoročně jinou chuť. Slunečnicová medovina zároveň neobsahuje žádný cukr, pouze slunečnicový med.
Teplota kvašení
Obecně se medoviny většinou kvasí při teplotě přibližně 22 až 25 stupňů. Protože ale s chutěmi i možnostmi kvašení rádi experimentujeme, vyzkoušeli jsme kvašení při nižší teplotě. Medové víno tak kvasí při teplotě 9 stupňů a celý proces trvá zhruba o měsíc déle. Při bouřlivém kvašení při běžné vyšší teplotě se z nápoje ztrácí spousta aromatických a dalších cenných látek, zatímco při delším kvašení při teplotě nižší je vůně i chuť nápoje mnohem bohatší.
Při nízké teplotě nejčastěji kvasíme akátové, lipové a slunečnicové medoviny. Jelikož je tento proces výroby výrazně náročnější, kvasíme tímto způsobem každý rok jen několik šarží. Máte-li zájem vyzkoušet medovinu kvašenou při nízké teplotě, napište nám a rádi vám sdělíme, která z medovin v naší nabídce prošla delší dobou kvašení.

Složení: voda, slunečnicový med. Obsah alkoholu min. 12 %

Cena za měrnou jednotku (100 ml): 62,00 Kč

Objem: 0,2 l
Medovina ze slunečnicového medu 0,2l placatice - Pleva
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pleva