Rýžové otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování rýže. Jako vedlejší produkt bývají proto  lidmi často podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Rýže je často oblíbená u celiaků, protože jim její konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.   Složení   mleté rýžové otruby s klíčky bez chemických a konzervačních látek   Alergeny nejsou známé   Tipy a recepty na použití rýžových otrub... Celý popis

Koupit za 37 Kč

Popis

Rýžové otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování rýže. Jako vedlejší produkt bývají proto  lidmi často podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Rýže je často oblíbená u celiaků, protože jim její konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.

 
Složení  

mleté rýžové otruby s klíčky bez chemických a konzervačních látek

 
Alergeny

nejsou známé

 
Tipy a recepty na použití rýžových otrub

pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo  housek a obohatit je tak o vlákninu
zahušťování - husté polévky jako je  zelňačka lze ke konci zahustit i rýžovými otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit
müsli - otruby můžete vsypat do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
placky - rýžové otruby jsou i chutnou součástí sladkých i slaných pečených placek
sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr

 
Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 1611 kJ / 388,5 kcal
Tuky 20,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,7 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 8,1 g
Bílkoviny 14,5 g
Sůl 0,008 g

 
Vyrobeno

Česká republika
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava
Druh otruby